in

NIŠTA OD BLOKADE CESTA I GRANIČNIH PRIJELAZA: Udruga motociklista odustala od prosvjeda

Ilustracija

Predsjednik udruge Stjepan Vitković poručio je kako će se i dalje boriti za povećanje sigurnosti motociklista na hrvatskim cestama.

Udruga motociklista Karavana za život – bikeri na cesti u petak je priopćila kako su dobili “službeni i obvezujući dopis” iz Ministarstva prometa, mora i infrastrukture te da su svi njihovi zahtjevi “usvojeni i prihvaćeni te da idu na hitnu realizaciju”.

“Danas je Ministarstvo prometa poslalo službeni i obvezujući dopis Udruzi Karavana za život – bikeri na cesti kojim usvaja naše prijedloge i prihvaća ih te ide u hitnu realizaciju!”, stoji u priopćenju udruge. Motociklisti su već više puta predali ministru prometa Olegu Butkoviću zahtjeve u kojima traže zaštitne ograde na cestama, donošenje novoga znaka “zahtjevna dionica za motocikliste”, primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu prometnice s posipom od kvarcnog pijeska, te prekidanje prakse poskupljenja cestarine od deset posto u sezoni za motocikliste.

S obzirom na to da je Ministarstvo pristalo na njihove zahtjeve, najavljeni prosvjed, koji se trebao održati na vikend te je s 4000 motocikala trebao blokirati granične prijelaze, naplatne postaje i trajektne luke, sada je otkazan. “Molim sve sudionike, one koji su trebali sudjelovati u akciji diljem Hrvatske, da odustanu od svih dogovorenih radnji i ciljeva jer su isti postignuti”, stoji u priopćenju udruge.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/udruga-motociklista-odustaje-od-prosvjeda-ministarstvo-usvojilo-njihove-zahtjeve-1342092 – www.vecernji.hr

POREČ: Jadranovi seniori u Kupu Hrvatske igraju protiv NK Borac

Porečke nogometaše 31. kolovoza čeka derbi u Novigradu

NOVIGRAD: Nagrađeni najbolji sportaši, klubovi i sportski djelatnici

NOVIGRAD: Nagrađeni najbolji sportaši, klubovi i sportski djelatnici