in

Njemačka u nedjelju uklanja najveći dio Hrvatske s liste rizičnih područja

Ilustracija Pixabay

Zbog smanjenog broja zaraženih njemačka savezna vlada će u nedjelju s liste rizičnih područja ukloniti cijelu Austriju, kao i dijelove Grčke, Hrvatske i Švicarske. Objavio je to njemački Institut Robert Koch.

Od nedjelje na listi rizičnih područja ostaju samo dvije županije i to u unutrašnjosti zemlje

U Hrvatskoj su od nedjelje samo dvije županije u unutrašnjosti – Međimurska i Varaždinska – na listi rizičnih područja njemačke vlade, a sve destinacije za odmor na jadranskoj obali smatrat će se područjima bez rizika, navodi Index.

Tko iz tih područja kopnenim putem dolazi u Njemačku ne mora ubuduće paziti na ograničenja zbog korone.

S liste će biti maknuti i turističke destinacije Madeira (Portugal) i Cipar, kao i još 12 zemalja na Balkanu, istočnoj Europi, Aziji i Sjevernoj Americi. Od nedjelje dakle na listi rizičnih područja nisu ni Armenija, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Libanon, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Ukrajina. Njemačka savezna vlada i dalje formalno savjetuje građanima da izbjegavaju turistička putovanja u inozemstvo.

Do 1. srpnja Njemačka bi trebala ukinuti većinu korona-upozorenja za putnike u većinu zemalja, navodi AFP.

Cijeli članak pročitajte na https://www.index.hr/vijesti/clanak/njemacka-u-nedjelju-uklanja-najveci-dio-hrvatske-s-liste-rizicnih-podrucja/2282780.aspx

PRIMOPREDAJA: Boris Miletić preuzeo dužnost župana

POREČ: Učenice Klara Pauletić i Eva Fiškuš osvojile nagradu na književnom natječaju