in

NOVE MJERE idući tjedan: ‘Lockdown? Nikad ne reci nikad‘

Foto Twitter Andreja Plenkovića

Beroš i Capak su u izjavi novinarima ispred Banskih dvora otkrili da će Stožer uskoro donijeti nove mjere

Nakon sastanka u Banskim dvorima izjave za medije dali su ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

– Slijedi sastanak ekspertne skupine ministarstva zdravstva i stožera civilne zaštite u Zagrebu, rekao je Beroš i otkrio da se razgovaralo o ograničavanju javnih skupova i nošenju maski, piše Jutarnji.hr.

– U zadnjih tjedan dana razgovaramo o uvođenju novih mjera. Sastali smo se s HBK-om, ugostiteljima… Uvodit ćemo obvezu nošenja maski u svim zatvorenim prostorima i u otvorenim prostorima gdje nije moguće držati distancu. Za sva okupljanja za koja ne postoje vertikalni propisi bit će određen limit. Razgovara se o češćim i strožim kontrolama odluka koje donosi Stožer, rekao je Capak.

– Napravit ćemo sve da ne dođe do karantene. Naravno, nikad ne reci nikad, ali sve ćemo napraviti da do lockdowna ne dođe, poručio je Capak.

Beroš je ponovio da je odgovorno ponašanje građana ključ uspjeha.

Sastanak je organiziran u Vladi zbog zbog velikog porasta novozaraženih u posljednjih 24 sata, piše Jutarnji.hr.

Naime, u Hrvatskoj su u četvrtak zabilježena rekordna 542  nova slučaja zaraze koronavirusom, umrla je jedna osoba, te je broj aktivnih slučajeva 2.206, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

POREČ: Članovi Nektara postavili urbanu košnicu u kojima će pčele same izgraditi saće

POREČ: Članovi Nektara postavili urbanu košnicu u kojima će pčele same izgraditi saće

Italija zatvorila granice za 13 zemalja, uključujući i BiH

NISMO VIŠE U “CRVENOM”: U Italiju možemo bez testa na Covid