in

Škola počinje 18. siječnja, osim u Sisačko-moslavačkoj županiji

Ilustracija

Roditeljske udruge i pojedinci postavljaju pitanje sigurnosti djece u starim objektima, zagovarajući online nastavu. Pojedini ravnatelji škola navode da su im se manje pukotine na zgradama iz ožujskog potresa sada proširile i potrebno ih je sanirati, čak i ako takva oštećenja ne utječu na funkcionalnost.

Nastava u svim školama, izuzev onih u potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji, najvjerojatnije će se u drugome polugodištu od 18. veljače odvijati u školama, a prvi dan nastave u zagrebačkim bi školama trebao početi vježbama evakuacije, doznaje Jutarnji list od Ministarstva znanosti i Gradskog ureda za obrazovanje.

Tijekom idućeg tjedna sve bi županije trebale donijet odluke o obliku nastave, a pozivajući se na povoljnu epidemiološku situaciju vezanu uz COVID-19 u ministarstvu očekuju da će se županije većinski prikloniti A modelu nastave. Naime, prema podacima baze zaraženih učenika, u tjednu prije početka praznika, od 14. do 20. prosinca, zaraženih je bilo 2657, a od 1. do 7. siječnja brojka se spustila na 507, odnosno 0,11 posto učenika.

“Iskreno se nadam da će se trend s malim brojkama zaraženih učenika nastaviti kako bi smo mogli početi drugo polugodište sa što većim brojem djece u školama”, kaže savjetnik ministra obrazovanja Božo Pavičin.

U Sisačko-moslavačkoj županiji najizgledniji je online model, u kombinaciji s mješovitim oblikom nastave.

Ministarstvo obrazovanja jučer je poslalo županijskom uredu za prosvjetu online upitnik za ravnatelje škola u Baniji, kojim pokušavaju doznati koliko učenika trenutačno ne živi u svome domu, koliko ih se namjerava vratiti, kakve su potrebe za udžbenicima i tabletima te koliko je učenika i nastavnika bez pristupa električnoj energiji i internetu.

Cijeli članak pročitajte na https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ucenici-se-najvjerojatnije-18-sijecnja-vracaju-u-skole-u-zagrebu-prvi-dan-vjezba-evakuacije-15041484

VIŽINADA/BADERNA: Snježana Malčec pronađena!

Bez vode 11. siječnja dio Poreča