in

Od petka noćni klubovi i kafići smiju raditi do ponoći

Foto Facebook Zrće

DANAS imamo čak 180 novih slučajeva, daleko najviše od početka epidemije. Situaciju je upravo za HRT komentirao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Najavio je nove mjere.

“Moramo imati u vidu činjenicu da smo popustili sa svim aktivnostima, društvenim i gospodarskim, i da smo popustili zbog turizma i da smo u tome vrlo uspješni. Imamo više od 800.000 ljudi na obali i očekivali smo povećanje. Ovo je veća brojka i naravno da smo zabrinuti, ali se nadamo da ćemo našim novim mjerama uspjeti suzbiti tu brojku i smanjiti je na prihvatljivu razinu”, rekao je Capak.

U izjavi za Novu TV otkrio je da od petka na snagu stupa nova mjera – ograničenje rada klubova i kafića. Tako će ugostiteljski obrti raditi samo do ponoći.

”Jučer smo objavili da epidemiološka služba sa sanitarnom inspekcijom ima mogućnost privremeno zatvoriti klub, a danas je Stožer donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea”, objasnio je Capak i dodao da klubovi neće moći raditi nakon ponoći.

”Moram istaknuti vezanih nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na jadranskoj obali”, kazao je Capak. Dodao je da će nadležne inspekcije nastavljati kontrolirati rad ugostiteljskih obrta.

Otkrio je kako su razgovarali s odgovornima za epidemiološku situaciju u Sloveniji te kako Hrvatska neće biti na slovenskoj crvenoj listi.

”Što se tiče Slovenije, ne idemo na crvenu listu. Razgovarali smo danas s odgovornima za epidemiološku situaciju u Sloveniji”, otkrio je Krunoslav Capak.

Izvor Index.hr

Stožer potvrdio: Za Italiju treba negativan test na koronu

Slovenski mediji: Nakon povratka u Hrvatsku treba li u karantenu ili na testiranje?