in

Od srijede u Istri nove, strože mjere ponašanja kako se epidemija ne bi dalje širila, te zaštitili građani i turistička sezona

Nakon što su danas u Istri evidentirana tri nova slučaja zaraze koronavirusom, i to samo par dana nakon što su evidentirana prva dva slučaja nakon više od 70 dana bez ijednog oboljelog, Istra se diže na noge.

Kako je objavio Jutarnji.hr, radi se o uvezenim slučajevima iz Bosne i Hercegovine te o jednom slučaju iz Srbije. Čelni čovjek Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac kazao je da će u srijedu obznaniti nove postrožene mjere za građane Istre kako se epidemija ne bi širila, i to u najgorem trenutku – kada na Poluotok pristiže sve više turista.

– Sutra ćemo obznaniti nove mjere. No, već sada mogu reći da neće doći do zatvaranje svega kao što je to bio slučaj u ožujku kada smo imali prve slučajeve. Radi se o tome da ćemo zatražiti da se postroži pridržavanje određenih mjera, kazao nam je kratko Kozlevac za Jutarnji list.

Očekujemo da će zaštitne maskice postati obavezne, jer, koliko svi primijećujemo, nitko se te preporuke više ne drži – ili ih je jako malo, posebice u trgovačkim centrima i ugositeljskim objektima gdje se dolazi u direktni doticaj s gostima.

S obzirom na teniski turnir u Zadru i sve što se nažalost ondje dogodilo, očekujemo da će istarski Stožer objaviti i preporuke, odnosno strože mjere za održavanje takvih vrsta manfestacija kojih po Istri trenutno ima dosta.

Više ćemo saznati sutra nakon priopćenja Stožera.

NEMA VIŠE ZATVARANJA EKONOMIJE: Hrvatska se mora pripremiti na ljetni mini korona party ili je čeka kaos

NEMA VIŠE ZATVARANJA EKONOMIJE: Hrvatska se mora pripremiti na ljetni mini korona party ili je čeka kaos

(G)RADIMO S MLADIMA: Grad Poreč izrađuje Lokalni program za mlade

LOKALNI PROGRAM ZA MLADE: Grad Poreč poziva srednjoškolce i učenike osmih razreda da ispune anketu