in

Ovo su kazne: 500 kuna za nenošenje maski, do 10.000 kuna za kućnu zabavu

Korona-racija/Foto MUP

U Banskim dvorima je u 15 sati počela sjednica Vlade RH, a na dnevnom redu su dopune Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima će se regulirati kažnjavanje nepridržavanja epidemioloških uputa.

Premijer je sjednicu Vlade vodio iz samoizolaciji te je kazao da će Vlada RH funkcionirati normalno i koristiti digitalnu tehnologiju kako bi nastavila s radom u ovim okolnostima.

Ministar Vili Beroš govorio je o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i kaznama. 

– Propisuje se mjera obaveznog nošenja maske za lice i medicinske mjere, zabrana javnih i privatnih okupljanja. Propisuje se da mjere provode policijski službenici, civilna zaštita, inspektori Državnog inspektorata. Propisuje se kazna za pravne osobe u iznosu od 10 od 40 tisuća kuna za nepridržavanje mjera. Za prekršaj odgovorne osobe u pravnoj osobi te fizičke osobe obrtnika propisuje se kazna od 5 do 10 tisuća kuna u slučaju ne pridržavanje zakona.

Za prekršaj fizičke osobe propisuje se kazna od 500 kuna za nepridržavanje mjera. Za posjednika privatnog posjeda koji organizira nedopušteno okupljanje kazna je od 5.000 do 10.000 kuna – kazao je ministar.

Cijeli članak pročitajte na portalu Jutarnji.hr.

U Poreču rekordan interes: Posađeno više od 600 stabala u sklopu nacionalne akcije Kolektivna sadnja drveća

HZZO otvorio mail na koji se mogu žaliti svi koji ne mogu dobiti svog liječnika