in

Pazinjan Goran Brajković je Supertata: Djeca neće pamtiti naše poslove niti čistu kuću nego naše vrijeme posvećeno njima

Foto: privatni album

Kako bi zahvalili najvažnijim osobama u životu mališana i nagradili ih za njihovu najvažniju ulogu u životu – očinstvo, portal missMAMA i Lizzy zajedno su tražili Supertatu, a pobjednici u četiri kategorije: tata Praktičar, tata Aktivator, tata Kuhar i tata Animator osvojili su Lizzy poklon paket iz Dietpharma i plaketu Supertata.

Na natječaj je pristiglo puno prijava, a žiri portala missMAMA odabrao je 12 finalista u četiri kategorije te su čitatelji zatim odabrali četiri pobjednika. Tata iz Pazina, Goran Brajković – pobjednik je u kategoriji Tata Praktičar.

Razgovarali smo s 31-godišnjim tatom Goranom nakon pobjede, a Super Tata otkrio nam je što za njega znači Tata Praktičar, kako najviše voli provoditi vrijeme sa svojom djecom, ali i kako je roditeljstvo utjecalo na njegov život.

Goran je sa svojom suprugom Luizom u sretnom braku pet godina, a zajedno su sretni roditelji troje djece: 10-godišnjeg Leana, osmogodišnjeg Alana i petogodišnje Tijane.

Ovo je zapravo pobjeda nas petero, naše male obitelji koja hrabro svaki dan stvara nezaboravne uspomene’ Kako ga je supruga prijavila bez njegova znanja te ga obavijestila tek nakon što je njihova priča ušla u finale, natječaj je za Gorana ponajprije iznenađenje, a ulazak u finale i pobjeda ‘samo potvrda onoga kako oni kao obitelj žive. “Potvrda da se dobar odnos, povjerenje prema djeci i dobro isplati. Da su djeca istovremeno najveći, ali i kritičari s najviše ljubavi. Ova je pobjeda zapravo pobjeda nas petero, naše male obitelji koja hrabro svaki dan stvara nezaboravne uspomene.”

Odmah na početku pitali smo Gorana što Tata Praktičar znači za njega na što nam je on odgovorio: “Nije mi teško ustati prije njih, pripremiti im kavu i doručak, probuditi ih, skuhati za njih prije nego krenem na put. Nije mi teško ići prošetati mrtav umoran i uopće mi nije teško s njima. Znaju me često nasmijati i cijene i najmanju sitnicu koju dajem za njih da budu sretni. Nije mi teško biti pravi Tata Praktičar kad imam pravu obitelj kraj sebe.”

Goranov život doslovno se promijenio preko noći, barem što se obitelji tiče. “S 23 godine sam dobio dvoje “tuđe” djece, trebalo je posložiti prioritete u životu, svoj sam auto za drift ostavio po strani i tako stoji već sedam godina u garaži, a sve to nije bilo nimalo lako.”

Međutim, danas je ponosan na svoju veliku obitelj, neuredan i ponekad loš vođen život. “Velika mi je čast sa suprugom odgajati djecu u dobre ljude i pustiti ih u društvo, ali više od toga ponosan sam na njih koji nas uče što je obitelj. Užurbano je i iscrpljujuće više nego što možemo podnijeti, ali mir i tišina će uskoro doći i onda će to tek biti ono što nećemo moći podnijeti.”

Pročitajte više na: miss7mama.24sata.hr

Detalji novog Zakona o sigurnosti prometa: TKO DRUGI PUT NAPUŠE 0,5 PROMILA, OSTAT ĆE BEZ AUTA

Istramet: U utorak jaka promjena vremena uz prvi jesenski snijeg u gorju