in

Plenković, Beroš i Jandroković cijepit će se AstraZenecom

Foto Vlada RH

Premijer Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš i predsjednik sabora Gordan Jandroković sutra ujutro će se cijepiti AstraZenecom. Potvrdio je to na Twitteru glasnogovornik vlade Marko Milić. Plenković, Beroš i Jandroković cijepit će se u 9 ujutro u Banskim dvorima.

Nepovjerenje prema AstraZeneci

Podsjetimo, i u Hrvatskoj i u Europi zavladalo je nezanemarivo nepovjerenje prema cjepivu AstraZenece nakon što je zabilježeno nekoliko smrtnih slučajeva povezanih s trombozama nakon cijepljenja tim cjepivom, navodi Index.

Europska agencija za lijekove (EMA) provela je istragu tih događaja te ustvrdila da je cjepivo AstraZenece sigurno i učinkovito i da nije uzročno-posljedično povezano s tim cjepivom.

Nezanemariv broj onih koji su bili predbilježeni za cijepljenje, kako u Hrvatskoj tako i u ostatku Europe, zbog nepovjerenja u to cjepivo odbijao se cijepiti AstraZenecom.

AstraZenecom se cijepili Boris Johnson i slovenski državni vrh

AstraZenecom se nedavno cijepio britanski premijer Boris Johnson te slovenski državni vrh na čelu s premijerom Janezom Janšom i predsjednikom Borutom Pahorom.

Nakon što su novinari na press-konferencijama Stožera u više navrata pitali ministra Beroša hoće li se on zajedno s premijerom Plenkovićem cijepiti AstraZenecom kako bi vlastitim primjerom pokazali da vjeruju u sigurnost tog cjepiva, u vladi su se konačno odlučili na takav potez, navodi Index.

ISTRA: Nižom cijenom poljoprivredne vode do novog razvojnog zamaha poljoprivrede

NOVIGRAD posjetili talijanski veleposlanik i konzul: Razgovaralo se o poslovnoj suradnji i obrazovanju