in

Plenković: Stožer će u petak objaviti detalje o mjerama u nastavi

Premijer/Twitter Vlade

U 11 sati u Nacionalnoj i Sveučilišnoj knjižnici počela je sjednica Vlade RH. Na početku sjednice vlade premijer Andrej Plenković govorio je o aktualnom stanju vezanu uz epidemiju koronavirusa te komentira situaciju oko potresa.

“Sutra će Stožer detaljnije govoriti o mjerama, osobito kad je riječ o održavanju školske nastave. U otprilike 10-ak županija prešlo se ili se prelazi model C, odnosno na online nastavu”, rekao je Plenković.

O mjerama pomoći gospodarstvu

“Što se tiče ostalih tema, ponovit ću da je vlada jučer na užem kabinetu odlučila prihvatiti zaključak kojim ćemo zadužiti Hrvatski zavod za zapošljavanje da se nastavi s mjerom očuvanja radnih mjesta i za mjesec travanj – dakle 4000 kuna, fiksni troškovi, skraćeno radno vrijeme, nastavljamo s najuspješnijom mjerom u ovih godinu dana na koju smo dosad izdvojili 10 milijardi kuna, ona se odnosila na oko 120.000 poslodavaca i 680.000 radnika koji su zahvaljujući mjeri vlade dobivali plaću u proteklih godinu dana u različitim mjesecima. Ta činjenica je omogućila da, prema procjenama HZZ-a i Ministarstva rada, do kraja ožujka trebali imati ukupno veći broj zaposlenih nego što je to bilo prošle godine u ožujku, a prema podacima Ministarstva financija, vrlo dobro idu i uplate za doprinose, što znači da je taj podatak i to s 2 strane verificiran. Bitno je da smo pokazali kako je država stala iza svojih građana, iza privatnog sektora, radnika i poslodavaca”, rekao je Plenković.

Cijeli članak pročitajte na Indexu klikom na https://www.index.hr/vijesti/clanak/uzivo-plenkovic-na-vladi-stozer-ce-sutra-objaviti-detalje-o-mjerama-u-nastavi/2263779.aspx

Prvi sastanak istarske Radne skupine za ujednačavanje terminologije na talijanskom jeziku

Pliško: Marčana dobila najmoderniji vrtić – USKORO KREĆU UPISI