in

Počela gradnja kanalizacije u Velenikima

Porečka komunalna tvrtka Odvodnja ovog je tjedna počela gradnju kanalizacijskog sustava naselja Veleniki. Vrijednost investicije iznosi 3,2 milijuna kuna (bez PDV-a). Kanalizacijski sustav naselja Veleniki obuhvaća izgradnju nove mreže gravitacijskih kolektora naselja u duljini od 1.031 metara i glavni kolektor u duljini od 1.379 metara, kojim će se otpadne vode priključiti preko kanalizacijske mreže naselja Varvari na Aglomeraciju Poreč sjever.

Izvođač radova je tvrtka Iskop iz Sv. Petra u Šumi, a stručni nadzor provodit će tvrtka Flu-ming iz Rijeke. Dovršetak radova očekuje se krajem studenog, a sudionici u gradnji uložit će sve napore da radove dovrše čim je prije moguće.

Tijekom izvođenja radova lokalna cesta LC 50088 (Varvari – Veleniki) bit će zatvorena za sav promet koji će se odvijati privremenom regulacijom obilazno jednosmjernim kružnim putem. Ulaz u naselje Varvari bit će kod škole, a izlaz iz Velenika prema naselju Kosinožići. Promet će se dalje usmjeravati za Poreč preko naselja Kosinožići, Antonci i St. Portun.

Iz Odvodnje mole građane za strpljenje i dodatni oprez pri kretanju motornim vozilima tim trasama cesta i u blizini gradilišta, kao i na poštivanje privremene prometne regulacije.

ISPOVIJEST HRVATSKOG 'ŠAPTAČA PTICAMA' Moja orlica Maksima tjera galebove koji gnjave goste luksuznih hotela, a sovu Veroniku ne bih ni za kuću dao...

ISPOVIJEST HRVATSKOG ‘ŠAPTAČA PTICAMA’ Moja orlica Maksima tjera galebove koji gnjave goste luksuznih hotela, a sovu Veroniku ne bih ni za kuću dao…

Tečaj krojenja i šivanja u porečkom Učilištu

Tečaj krojenja i šivanja u porečkom Učilištu