in

Pogledajte kako izgleda prelazak hrvatske granice s covid-putovnicama

NA GRANIČNOM prijelazu Bregana policija je održala danas prezentaciju provedbe granične kontrole pomoću EU digitalne covid-potvrde. Hrvatska granična policija svoj način rada prezentirala je potpredsjedniku vlade i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću i suradnicima te predstavnicima medija.

Procedura prelaska granice

Nakon demonstrancije prelaska granice s EU covid-potvrdama ministar Božinović dao je izjavu. 

“Vidjeli smo demonstraciju ulaska u Hrvatsku s digitalnim potvrdama, vidjeli ste kako je procedura jednostavna. Bitno je da smo sve ono što je integrirano na sustav digitalnih potvrda, integrirali sa sustavom MUP-a i Enter Croatia”, kazao je Božinović.

Dodao je kako postupak ulaska u Hrvatsku traje još kraće ako se državljani EU prijave preko stranice Enter Croatia.

“Svi naši gosti koji se prijave na Enter Croatia, na tu platformu mogu uploadati digitalnu potvrdu i taj postupak koji je na granici trajao 20-ak sekundi, tamo će trajati još i kraće. Jednom kontrolom službenika će sve povezane baze dati automatski odgovor, kroz jedno skeniranje dobit će potvrdu da nije osoba sigurnosno interesantna, da može proći kroz sustav povezan s Interpolom i Europolom i vezan s digitalnom potvrdom”, objasnio je Božinović, prenosi Dnevnik.hr.

Naglasio je kako iza 20-ak sekundi posla, koliko zapravo traje granična provjera, stoji veliki posao.

Pogledajte cijeli članak i video na sljedećem linku:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-pogledajte-kako-izgleda-prelazak-hrvatske-granice-s-covidputovnicama/2280612.aspx#brid_cp_Brid_22625950

POREČ: Svjetski dan zaštite okoliša uz novu eko akciju s Bioistrom

ZAKLADA ISTRA: Proveden anketa o korporativnoj filantropiji u Istarskoj županiji