in

Aladrović: Popuštamo mjere, nema razloga da neki poduzetnici i dalje primaju potpore

Foto Vlada RH

MINISTAR rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović komentirao je najave da će na jesen biti ukinute potpore za poduzetnike koji će raditi bez posebnih ograničenja.

“Što se tiče reformi, provodili smo ih do sada, i provodit ćemo ih”, kazao je ministar za Dnevnik Nove TV, no nije dao konkretan odgovor kada će krenuti konkretne reforme u zdravstvu, javnoj upravi, pravosuđu…

Aladrović kaže da je teško procijeniti hoće li rast cijena gurnuti građane još više u siromaštvo, prenosi Index.hr.

Umirovljenicima 60 kuna više, zastupnicima 230

“Dobro je što rastu plaće”, kaže ministar i dodaje da rastu i mirovine. Prosječan umirovljenik dobit će oko 60 kuna više mjesečno, a Aladrović kaže da je to gotovo milijarda kuna na godišnjoj razini za proračun. Nije odgovorio ni na pitanje je li fer da prosječna mirovina raste 60-ak kuna, a saborskim zastupnicima 230 kuna. Aladrović kaže da se “usklađenje događa sukladno zakonodavnom okviru”.

“Svjesni neadekvatnosti pojedinih vrsta mirovina, odlučili smo se na nov način obračunaju obiteljske mirovine, koje su najneadekvatnije, i to ćemo učiniti u sljedećem koraku. Najniže mirovine su povećane više od 20 posto. Siguran sam da će i kretanja unutar mirovinskog sustava također spriječiti bilo kakvo povećanje siromaštva”, rekao je Aladrović.

Kome ostaju potpore?

Potpore za poduzetnike ostat će samo za one koji su najnezaštićeniji, najavio je ministar. Kaže da zbog popuštanja mjera ne vidi razlog da i dalje stimuliraju pojedine poslodavce.

“Ostaju organizatori sportskih događanja, kulturnih događanja, industrije događanja, putničke agencije, dakle relativno male segmente našeg društva, ali one koji su najizloženiji”, rekao je ministar.

“Ako dođe ponovno do ekonomskih poremećaja, za što se nadamo da neće, mi smo i dalje spremni pomoći onima kojima se taj poremećaj dogodi”, kazao je.

Aladrović poziva na cijepljenje kao najbolji način očuvanja zdravlja i ekonomije.

Izvor Index.hr

Župan Miletić: Za Vilija Bassanesea Kaštijun je pitanje dnevne politike

Grožnjan/Kaštel: Svaki dan koncerti mladih umjetnika