in

Capak: Izbori ne donose dodatan rizik

Screenshot N1

Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u Dnevniku HRT-a je poručio kako je generalni rizik od nuspojava cjepiva AstraZenece puno manji od dobrobiti.  Kaže kako se stopa odbijanja AstraZenecinim cjepivom mijenja s obzirom na lokaciju i vrijeme. 

“Imamo pozive od većine županija da što više cjepiva AstraZenece uputimo na teren jer se ljudi žele cijepiti i AstraZenecom, kao i svim drugim cjepivima. Svaki 45. oboljeli umre od covid-a. To je puno veći problem nego što su tromboembolijski događaji”, rekao je Capak. 

Capak: Smatramo da izbori ne donose neki značajan dodatni rizik 

Vezano za predstojeće lokalne izbore, Capak je rekao kako su revidirali preporuke jer je drugačija epidemiološka situacija nego na prošlim izborima, prenosi Index.

“Smatramo da izbori ne donose neki značajan dodatni rizik. Kontakti se ostvaruju svaki dan, ovdje će biti propisane vrlo stroge epidemiološke mjere i za prikupljanje potpisa, i za predaju kandidatura, i što se tiče samog izbornog dana, i što se tiče predizborne kampanje, i tako dalje. Vrlo stroge epidemiološke mjere ćemo propisati i smatramo da nema nekog većeg rizika”, poručio je Capak na HRT-u.

Zaključio je kako je osnovna stvar smanjiti broj kontakata i mobilnost.

Cijeli članak pročitajte na linku https://www.index.hr/vijesti/clanak/capak-rizik-od-nuspojava-cjepiva-astrazenece-je-puno-manji-od-dobrobiti/2267316.aspx

Bez struje u petak dio Kaštelira i Starog Červara

HZJZ smanjio cijenu PCR testa, u Istri ostaje 750 kuna