in

I Njemačka će nas staviti na crvenu listu, ali samo neke županije

MINISTAR vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman je prije sjednice vlade rekao kako je jučer razgovarao s talijanskim i njemačkim ministrom vanjskih poslova vezano uz stavljanje Hrvatske na crvenu listu, piše Index.hr.

Govoreći o najavama da bi nas Njemačka mogla staviti na crvenu listu, rekao je kako je u interesu imati zadovoljstvo njemačkih građana koji tradicionalno ljetuju u Hrvatskoj.

“Njemačka će ići parcijalno. Pretpostavljam, ta odluka tek treba biti donesena. Ja sam u razgovorima s ministrom dobio takvu informaciju”, rekao je Grlić Radman. 

Parcijalno bi značilo da bi samo pojedine županije u kojima je lošija epidemiološka situacija bile na njemačkoj crvenoj listi. 
“U svakom slučaju preporuka EK je da ne bude diskriminacije, da granice budu otvorene, ali sigurno je da svaka država ima svoje razloge”, rekao je Grlić-Radman.

Izvor Index.hr

Njmačka je u međuvremenu donijela odluku da na “crvenu listu” stavlja Splitsko-dalmatinsku i Šibenko-kninsku županiju. Svi koji dolaze iz tih županija morat će se podvrgnuti testu na koronavirus i do dobivanja rezultata biti u karanteni.

Policija uhvatila mladog lopova koji je pokrao trgovine po Puli i okolici

Novi neslavni rekord – U zadnja 24 sata čak 255 novih infekcija!