in

Ministar Božinović: ‘Ukidamo samoizolaciju za putnike iz BiH‘

Hrvatska je prošloga tjedna uvela samoizolaciju za sve građane koji ulaze iz BiH, Crne Gore, Srbije, S. Makedonije i Kosova

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će Hrvatska “najkasnije sutra” ukinuti obavezu dvotjednu samoizolaciju za državljane koji u zemlju ulaze iz BiH, piše Jutarnji.hr.

“Vjerojatno ćemo i kao članica EU-a liberalizirati u određenoj mjeri režim prelaska granice kada su u pitanju i državljani EU-a i naše susjedne zemlje”, rekao je Božinović.

Europska unija, naime, tek treba izaći s preporukama o otvaranju svojih vanjskih granica, o čemu se trenutno vode razgovori, rekao je hrvatski ministar. 

Božinović kaže da će se pričekati da završe razgovori u Bruxellesu, ali dodaje da će liberalizacija “značiti ulazak u RH uz pridržavanje epidemioloških mjera, ali više ne obvezu samoizolacije za one koji dolaze iz smjera BiH.”

Rekao da odluku o tome očekuje “najkasnije sutra”. 

Istaknuo da se nalazimo “u fazi tzv. plesa s virusom i analiziramo na dnevnoj osnovi sve što se događa unutar zemlje i u bližem, i u širem okruženju.”

Hrvatska je prošloga tjedna uvela obvezu dvotjedne samoizolacije za sve građane koji ulaze iz BiH, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova nakon porasta zaraženih koronavirusom. 

Šefica bosanskohercegovačke diplomacije Bisera Turković u ponedjeljak je odustala od prijedloga za protumjere Hrvatskoj nakon razgovora s hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom, objavio je Jutarnji.hr. 

POREČ: Startala Zabavna ljetna baza Društva Naša djeca!

POREČ: Startala Zabavna ljetna baza Društva Naša djeca!

Bez vode 12. lipnja 12 porečkih ulica

Bez vode 30. lipnja dio Vižinade i Poreča