in

Ministar Zdravko Marić: “Iznos jamstava za Uljanik dovoljan je da svaka novorođena beba dobije 15.000 eura”

Foto: Zdravko Marić/Vlada RH

Ministar financija Zdravko Marić, izjavio je danas za N1 televiziju, kako su porezni obveznici do sada dali 2,5 milijarde kuna za jamstva za Uljanik, a ako bi se taj iznos podijelio s brojem novorođene djece u Hrvatskoj lani to bi iznosilo 15.000 eura po svakoj bebi., objavio je Novac.jutarnji.hr.

– Dvije i pol milijarde kuna su porezni obveznici prošle godine platili na osnovi jamstava za brodove koji su ugovoreni, a nikad nisu građeni niti će ikada biti građeni. Paralelno s tim, napomenuli smo tada, da ima još milijardu kuna obveza koje su se već počele plaćati u siječnju ove godine. A imamo i element čuvenog jaružara za kojeg se nadamo da bi barem, taj dio jamstava mogao biti anuliran – kazao je Marić prije današnje sjednice Vlade.

Netko te iznose, dodaje ministar, dovodi u vezi s potporama pa računa koliko je to moglo biti izgrađenih škola, dječjih vrtića ili peljeških mostova.

– Na poreznoj konferenciji novinar je podijelio taj iznos s brojem novorođene djece u 2018. Izračunao da je to 15.000 eura po svakom novorođenom djetetu – ustvrdio je ministar za N1 i upozorio da jamstva mogu rasti i do četiri milijarde kuna.

TRAŽITE POSAO? Dani otvorenih vrata Valamar Riviere u Poreču i Rapcu

U subotu svečano otvaranje ceste Garbina – Valkarin