in

Na novoj ECDC-ovoj karti dijelovi Hrvatske u crvenom

Foto ECDC Twitter

ECDC je objavio novu korona-kartu. Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija crvene su na novoj karti ECDC-a. Grad Zagreb, obalne županije i sjever Hrvatske ostali su u narančastom, piše Index.hr.

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75 do 200 s udjelom pozitivnih većim od 4 posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500, a tamnocrvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Na prošlotjednoj karti u narančastom je bila cijela Hrvatska. Ministar Beroš ranije danas je najavio da bi se dio Hrvatske mogao zacrveniti, piše Index.hr.

“Prema neslužbenim podacima, vjerujemo da će jadranska Hrvatska ostati u narančastom. Ono što je sporno je panonska Hrvatska, koja bi se mogla danas zacrveniti zbog činjenice da je visoki postotak pozitivnih među testiranima”, rekao je Beroš.

-Prema novoj karti hrvatska obala ostala je narančasta. Strani turisti prepoznali su Hrvatsku kao sigurnu destinaciju te bismo mogli i premašiti 70% turističkih rezultata iz pretkrizne 2019. Odgovornim ponašanjem i cijepljenjem čuvajmo i zdravlje i gospodarstvo, objavio je premijer Andrej Planković na svom Twitter profilu.

Porečki glazbenik Alex Brajković 2. rujna otvara izložbu DRUMMING 0.1

SDP kazneno prijavio Miletića koji odbacuje sve insinuacije o pogodovanju ruskom investitoru