in

Naši susjedi pooštravaju kazne i mjere protiv Covida, izvanredno stanje proglasili do siječnja 2021.

Broj zaraženih covidom-19 u Italiji neprekidno raste već deveti tjedan za redom

Italija je izvanredno stanje za obranu od pandemije covida-19 produljila do 31 siječnja 2021. Vlada je istodobno ponovo uvela obavezu korištenja zaštitne maske na otvorenome u svim slučajevima gdje se građani susreću ili mimoilaze s drugim građanima. Izuzete su od obaveze osobe koje žive zajedno, ako u blizini nema drugih osoba. Kazne za prekršaj te odredbe o maskama su globe od 400 do 1000 eura, kao snažno sredstvo odvraćanja, piše Jutarnji.hr.

Ista globa prijeti i vlasnicima lokala koji ne prisile svoje goste nositi maske protiv zaraze covidom-19. Njima prijeti i zatvaranje objekta i zabrana rada od 5 do 30 dana.

Još teže kazne prijete osobama koje ne poštuju karantenu: prekršajna globa od 500 do 5000 eura, zatvorska kazna od 3 do 18 mjeseci, a ako pritom zaraze nekoga mogu biti optuženi za nehajno izazivanje zaraze, što može rezultirati i višegodišnjim zatvorom.

Svi putnici iz Velike Britanije, Nizozemske, Belgije, Češke, Španjolske, Malte, Grčke i Hrvatske moraju se pri ulazu u Italiju podvrgnuti uzimanju brisa da se ustanovi jesu li zaraženi koronavirusom. Ista je obaveza i putnika koji dolaze iz Pariza te još sedam francuskih oblasti.

Broj zaraženih covidom-19 u Italiji neprekidno raste već deveti tjedan za redom, i to na svemu nacionalnom ozemlju. Stanje ipak nije kritično poput onoga u Španjolskoj ili Francuskoj, objavio je Jutarnji.hr.

POLICIJSKA AKCIJA: Sutra u Puli, Fažani i Medulinu kontrola parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom

Najava prometne akcije u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Zatvara li se porečka ispostava LUČKE KAPETANIJE?

Zatvara li se porečka ispostava LUČKE KAPETANIJE?