in

Njemačka na ‘crvenu listu’ stavila još dvije hrvatske županije i europske metropole

Njemački MVP je u srijedu u “crvenu zonu” uvrstio i glavni grad Mađarske Budimpeštu, kao što je to nedavno učinio za češku prijestolnicu Prag.

Zbog povećanog broja novozaraženih, Njemačka je još nekoliko europskih zemalja i regija proglasila rizičnim područjima te izdala upozorenja za putovanja, a među njima su i dvije hrvatske županije.

Na “crvenu listu” dodane su Brodsko-posavska i Virovitičko-podravska županija, nakon što je već pet hrvatskih županija klasificirano kao rizično.

Institut Robert Koch u srijedu je objavio ažurirani popis područja s rizikom od širenja zaraze, a središnji je kriterij bio da je na nekom području u proteklih sedam dana bilo više od 50 novozaraženih na 100 tisuća stanovnika, piše njemački Focus, prenosi Večernji list.

Podsjetimo, njemačka savezna vlada upozorila je u srijedu stanovništvo da ne kreće na nepotrebna putovanja u Beč i Budimpeštu svrstavši austrijsku te mađarsku prijestolnicu u rizično područje zbog rasta broja zaraženih koronavirusom, prenose agencije u srijedu.

“Zbog velikog broja zaraženih, upozoravamo protiv nepotrebnih, turističkih putovanja u saveznu državu Beč”, objavilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu navečer, prenosi agencija dpa.

Istra u četvrtak ima 3 novozaražena, od kojih su 2 slučaja “uvezena”

UMAG: Uz prijetnju oružjem htio naplatiti dug pa završio u pritvoru