in

Plenković: Stožer će sutra objaviti mjere za pojedine županije

Foto Twitter Vlade Rh

Premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade predstavio je nove informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus.

“U ovom trenutku smo po incidenciji na 7. mjestu u EU, a na 11. mjestu po smrtnosti. Vidimo da nam se povećava četvrti tjedan zaredom i broj zaraženih i smrtnost. U posljednja dva dana smo imali više od 1000 slučajeva. To je prvi put u dva mjeseca”, rekao je Plenković na početku sjednice.

Rekao je kako epidemiološka situacija u susjednim zemljama nije dobra te da neke zemlje idu u nova zatvaranja, piše Index.

“Podsjećam da toga kod nas nema. Naš model je bez strogog zatvaranja, kina, kazališta, trgovina, svega što je esencijalno. Otvorene su i terase da bismo mogli živjeti što bliže onome što je bilo prije covida. Ali apeliram na osobnu odgovornost. Posebno će sutra Stožer govoriti što se može učiniti u pojedinim županijama, posebno s obzirom na turizam. Veća incidencija je u jadranskim regijama”, dodao je Plenković.

“Što se tiče pitanja cjepiva AstraZeneca, za koje su neke zemlje privremeno obustavile cijepljenje zbog nuspojava, danas će biti sastanak Odbora za farmakovigilanciju EMA-e te se očekuje mišljenje tog tijela koje je relevantno za nas i sve druge”, rekao je Plenković na sjednici vlade.

Podsjetio je da je Svjetska zdravstvena organizacija preporučila nastavak cijepljenja s AstraZenecom, a vezano za slučaj smrti 33-godišnjaka iz Siska kazao je kako još nema detalja o tome je li smrt povezana sa cijepljenjem.

Cijeli članak pročitajte na Indexu na linku https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-plenkovic-stozer-ce-sutra-objaviti-mjere-za-pojedine-zupanije/2262072.aspx

POREČ: Radionica izrade ukrasa za kosu za djecu u Učilištu

Bez vode 19. ožujka dio Poreča