in

Slovenija ne preporučuje turistička putovanja u Hrvatsku

Foto Aminess Novigrad

Epidemiološka situacija s pandemijom koronavirusa u Sloveniji pokazuje blagi oporavak, ali je krhka, a u nekim susjednim zemljama je i teža, pa slovenska vlada, unatoč ublažavanju mjera, poziva da se odgode sva putovanja u inozemstvo koja nisu nužna.

I dalje je na snazi preporuka o odgodi svih putovanja koja nisu nužna, a kod nužnih je potrebno planirati odlazak, ali i povratak u Sloveniju i postavljene uvjete, upozorio je na vladinoj konferenciji za novinare visoki službenik slovenskog ministarstva vanjskih poslova Andrej Šter. Dodao je da se to posebno odnosi na skore prvosvibanjske praznike, a i na one koji namjeravaju putovati u Hrvatsku, navodi Index

Slovenci bi putovali u Hrvatsku

Želja većine Slovenaca je da putuju u Hrvatsku, no ona je u teškoj situaciji s velikim brojem zaraza opterećenim zdravstvenim sustavom, kazao je Šter, šef konzularnog odjela u ministarstvu vanjskih poslova.

Dodao je da oni koji bi željeli putovati u Hrvatsku tamo ne očekuju “idiličnu turističku situaciju”, da je za prelazak granice i za povratak, za one koji nisu cijepljeni dvjema dozama ili imaju potvrdu da su preboljeli covid-19, potreban negativan test na koronavirus. Pritom olakšica bez karantene ili testa vrijedi samo za vlasnike nekretnina i plovila te one koji putuju zbog skrbi za obitelj ili slična nužna putovanja, uz uvjet da pritom ne izlaze iz “balona” i ne ostvaruju rizične kontakte, te da je vrijeme za takva putovanja vremenski ograničeno.

Cijeli članak pročitajte na https://www.index.hr/vijesti/clanak/slovenija-ne-preporucuje-turisticka-putovanja-u-hrvatsku/2271027.aspx

Peršurić predstavio program: „Revitalizacija starogradske jezgre – novo kulturno i društveno središte“

POREČ: Odobrena sredstva za centar „La mula de Parenzo“