in

Slovenska Vlada: Hrvatska će se brzo naći na “crvenoj listi”

Ilustracija

IZ SLOVENIJE posljednjih dana stižu poruke kako je većina novozaraženih u toj zemlji došla iz Hrvatske. 

U sinoćnjoj emisiji POP TV-a slovenska infektologinja Mateja Logar komentirala je jučerašnju brojku od 130 novozaraženih u Hrvatskoj, piše Index.hr.

“To su brojke koje bi trebale zabrinuti svakoga i, naravno, vlasti u Hrvatskoj”, rekla je Logar. 

Glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin bio je još konkretniji. Ponovno je govorio o navodnim planovima Hrvatske o kojima javnost u Hrvatskoj ne zna gotovo ništa. 

Glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin

Kritike slovenske vlade na račun hrvatske vlade

“Rastužuje me to što Hrvatska namjerava promijeniti svoj zakon o zaraznim bolestima, ali tek nakon 20. kolovoza”, rekao je Kacin. Kazao je kako će turistička sezona već biti gotova prije nego što zakon stupi na snagu i da se mjere uopće neće moći primijeniti na sezonu. 

“To je priča koja jako zaostaje”, komentirao je Kacin poteze hrvatske vlade. 

Iz Slovenije su, kako se čini, najviše ogorčeni time što je Hrvatska, smatraju, epidemiološku sliku potpuno podredila turističkoj sezoni.

Kacin je kazao kako bi Slovenija službenim hrvatskim brojevima sigurno mogla dodati one infekcije koje su zabilježene u Sloveniji i koje se uvoze iz Hrvatske. 

“Onda su ti hrvatski brojevi puno veći”, komentirao je Kacin. “Ključna činjenica je da oni testiraju manje od nas”, istaknuo je, dodavši da turisti ne vjeruju hrvatskom zdravstvenom sustavu i da se posljedično više vole vratiti u domovinu ako se razbole tijekom odmora. Kacin vjeruje da će to sigurno imati negativne posljedice za hrvatski turizam u budućnosti.

“Hrvatska će se brzo naći na slovenskoj crvenoj listi”

Dodao je da će se Hrvatska “brzo naći na crvenoj listi” s obzirom na to da je “previše slučaja zaraze među turistima”. Kacin nije želio reći može li se Hrvatska naći na crvenoj listi Slovenije već sljedećeg tjedna.

Cijeli članak pročitajte na portalu https://www.index.hr/

ROVINJ: 2 video-uratka Talijanske srednje škole prošla selekciju najvećeg festivala studentskog filma na svijetu

POREČ: Istražni zatvor za 83-godišnjeg Nijemca koji je snimao golu djecu