in

POŽAR U PIANCAVALLU SNIMLJEN IZ VIŽINADE! Naši se susjedi bore s piromanom

Požar u Italiji snimljen iz Vižinade/Morena Mekiš/Istramet

Kada puše bura, kao ovih dana, uobičajeno se s naše obale mogu vidjeti Alpe ili pak navečer iz Poreča svjetla Grada i Venecije. Pa je tako jučer Istramet na svom Facebooku objavio zanimljivu fotografiju Morene Mekiš koja je iz svog sela Mekiši kod Vižinade navečer uspjela fotografirati u daljini požar na Piancavallu u Italiji!

Bura je poprilično puhala i rastjerala oblake, pa se stoga u daljini moglo vidjeti užareno nebo. I doista, talijanski su mediji objavili kako je jučer popodne oko 16.30 sati buknuo požar u predjelu Piancavalla, poznatom kao obiteljsko skijalište koje posebno vole Istrani, jer nam je blizu.

Naši se susjedi, kako su objavili talijanski mediji, pribojavaju piromana, jer u zadnje vrijeme to nije prvi požar na brdima iza Pordenonea. Jučerašnji je požar buknuo u zoni općine Barcis, koja je teško dostupna gasiteljima. Pišu da se boje tamošnji stanovnici i sportaši koji ove dane treniraju zimske discipline na skijalištu Piancavallo.

Širenju buktinje pridonose suša, vjetar i loše namjere piromana, zbog čega postoji bojazan od puno većih šteta.

Da ovi sušni i vjetroviti dani mogu biti opasni za okoliš uvjerili smo se i mi proteklog vikenda, kada je muškarac kod Gambetića na području Višnjana palio korov. Nakon što je izgubio nadzor požar je uništio više od 20 hektara i niskog raslinja.

BOĆARSKA PRVENSTVA U POREČU I SV. MARIJI NA KRASU: Najbolji Nives Jelovica, Filip Matijašić i Martin Štihović

POREČ: U tijeku prijave za besplatnu poduzetničku akademiju