in

Primorsko-goranska županija uvela lockdown

Rijeka - Foto Wikipedia

Primorsko-goranska županija uvela je lockdown. Na snagu stupa 12. travnja i trajat će do 26. travnja.

”Donijete su strože mjere za Primorsko-goransku županiju, zabrana svih javnih događanja i okupljanja, obustava rada trgovina odjeće i obuće. Rad od 6 do 19 sati, s maksimalno 10 kupaca u trgovini na sto kvadrata.

Obustavlja se i rad kasina, automat-klubova, kao i zabrana posjeta u domovima za starije i nemoćne. Ovo su jako stroge mjere, ali to je jedini način da zaustavimo širenje epidemije”, kazao je Mladen Šćulac, šef stožera civilne zaštite, na današnjoj presici.

Isporuka hrane vrši se uz protuepidemijske mjere: ili ispred objekta preuzimanjem ili iz ugostiteljskog objekta vozilom, piše Index.

“Ovo su jako stroge mjere i jako slične onima iz prošle godine”

Zabranjuju se posjete u domovima za starije i nemoćne, dok škole prelaze na nastavu po modelu C, osim onih kojima je osnivač Grad Rijeka i koje će od prvog do četvrtog razreda imati nastavu po modelu A.

Od zabrane rada kafića i restorana izuzeti su ugostiteljski objekti u hotelima i kampovima, koji mogu raditi za svoje goste u unutarnjim i vanjskim prostorima.

Preporuka je da poslodavci gdje je god to moguće organiziraju smjenski rad i rad od kuće.

“Ovo su jako stroge mjere i jako slične onima iz prošle godine, ali smatramo da je to jedini način da smanjimo širenje epidemije”, rekao je Šćulac, dodajući da mjere vrijede od 12. do 26. travnja, dok se one za škole odnose na period od 12. do 16. travnja.

Vrtići se neće zatvarati.

Cijeli članak pročitajte na https://www.index.hr/vijesti/clanak/primorskogoranska-zupanija-uvela-lockdown/2267450.aspx

U svibnju cijepljenje svih u turizmu osim sezonaca

Loris Peršurić IDS-ov kandidat za gradonačelnika Poreča: Puno smo toga napravili, nastavljamo svom snagom naprijed