in

Rockwool dodijelio šest stipendija – studentima 30 tisuća a učenicima 10 tisuća kuna

Danas je u tvornici kamene vune Rockwool Adriatic u Pićnu održana svečanost potpisivanja osam ugovora o stipendiranju, od čega šest studentskih i dva za srednjoškolce, objavila je ova tvrtka na svojim stranicama.

Ove godine je riječ o već jedanaestoj generaciji u okviru projekta “Je li plava boja vaše latice” kojim se stipendiraju natprosječni učenici i studenti. Svaki od šest studenata tijekom ove akademske godine dobit će stipendiju u ukupnom iznosu od 30.000 kuna, a svaki od učenika po 10.000 kuna. Ovaj projekt stipendiranja je studentska udruga eSTUDENT već četiri godine zaredom nagradila Zlatnim indeksom za najbolji program stipendiranja u Republici Hrvatskoj.

Ovo je druga generacija stipendista kojoj je osim financijske potpore, omogućeno ne samo obavljanje plaćene dvomjesečne prakse već i mogućnost zaposlenja po završetku školovanja.

„Uključujući ovogodišnju generaciju, ukupno smo do sada stipendirali 95 izuzetnih mladih osoba u koje smo investirali preko dva milijuna kuna. Svjesno kažem investirali, jer taj novac smatramo najboljom investicijom kako u njihov osobni razvoj tako i u razvoj cijelog društva.  Vjerujemo da ćemo i ovoj generaciji kao i svim dosadašnjim biti dodatan poticaj da nastave s postizanjem iznadprosječnih rezultata“, izjavila je Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica korporativnih poslova.

Na svečanosti prisutnima se obratio i direktor tvornice, Aleks Fonović koji se osvrnuo i na poslovnu 2018. godinu: “Iako nije gotova, već sada je jasno da je ova godina za nas rekordna. Kontinuirano ulažemo velike napore kako bismo dodatno podigli kvalitetu proizvodnog procesa i sigurnosti na radu, a sve kako bismo zadovoljili ogromne i rastuće potrebe kako stranog, tako i domaćeg tržišta. Ono što me posebno raduje su pokazatelji da ćemo i u idućoj godini nastaviti ovaj trend rasta. Zaposlenici su naša najveća vrijednost i zato s ponosom ističem da smo u dogovoru sa sindikatom za 2018. godinu isplatili maksimalni neoporezivi dio kroz bonuse i nagrade. »

Dobitnici ovogodišnji stipendija su Paula Pedić iz Zagreba, Betim Pantina iz Pićna, Valentina Guštin iz Pazina, Karla Salamun iz Lindara, Lana Flanjak iz Buja, Valter Butković iz Svetvinčenta, Andrej Jelenković iz Pazina i Noa Bertović iz Labina. 

Ukratko o dobitnicima stipendija generacije 2018./2019.:

Paula Pedić dolazi iz Zagreba, a ljubav prema psihologiji prenio joj je otac te je ona danas studentica završne godine diplomskog studija psihologije na Sveučilištu u Zadru. Za Paulu psihologija nije samo studij već hobi i prilika za istraživanjem i ostvarivanjem vlastitog akademskog potencijala. Veseli je znanstveno-istraživački rad, posebno u pogledu neuroznanosti i članica je Europskog društva kognitivnih i afektivnih neuroznanstvenika. Svoje je radove  izlagala na nekoliko međunarodnih znanstvenih konferencija, a za izvanredne rezultate na studiju, dva puta je dobila Nagradu rektorice Sveučilišta u Zadru.

Betim Pantina  dolazi iz Pićna i student je druge godine elektrotehnike na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Taj smjer je odabrao jer su ga oduvijek zanimali uređaji i strojevi koji su ga okruživali u dnevnom životu. U slobodno vrijeme bavi se sportom, planinarenjem, vožnjom bicikla i voli provoditi vrijeme u društvu prijatelja i obitelji.

Valentina Guštin je iz Pazina. Studentica je završne godine diplomskog studija marketinga na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Uz studij volontira u studentskoj udruzi eSTUDENT, a ostatak slobodnog vremena voli provoditi u dobrom društvu, finoj hrani i na putovanjima.

Karla Salamun je iz Lindara i studentica je prve godine diplomskog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, smjer Elektrotehnika i informacijska tehnologija. Ovaj fakultet je izabrala jer su je oduvijek zanimale prirodne i tehničke znanosti. Slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi – šetati sa psom ili voziti bicikl.

Lana Flanjak iz Buja je studentica treće godine smjera Znanosti o okolišu na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Članica je upravnog odbora i voditeljica sekcije Udruge Studenata Biologije. Demonstratorica je na fakultetu. Bavi se znanstvenim ‘SCUBA’ ronjenjem i planinarenjem. Slobodno vrijeme rado provodi svirajući gitaru, čitajući književne klasike i fotografirajući, a imala je samostalne izložbe fotografija

Valter Butković, dolazi iz malog sela Butkovići u općini Svetvinčenat. Studira na Tehničkom fakultetu u Rijeci i trenutno je  na drugoj godini diplomskog studija elektrotehnike. Ono što ga raduje i motivira je kad znanjem i vještinama može realizirati svoje ideje. U slobodno vrijeme voli izrađivati projekte vezane za elektroniku i mikrokontrolere. Osim elektronike, voli i svirati pa je tako tijekom studija naučio samostalno svirati harmoniku i gitaru.

Andrej Jelenković iz Pazina, ide u Srednju školu Buzet, smjer Tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom. Smatra se vrlo kreativnom osobom koja voli stjecati nova znanja i vještine. Voli informatiku i sve vezano uz nju. Slobodno vrijeme voli provoditi s prijateljima ili sa svojim ljubimcem psom Lummyem.

Noa Bertović, ima 17 godina i učenik je trećeg razreda elektrotehnike u Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu. Elektrotehniku je odabrao jer je najpraktičnije usmjerenje od svih  u Labinu i smatra kako najviše zadovoljava njegove potrebe u pogledu priprema za fakultet i nakon toga za tržište rada. Predsjednik je Županijskog vijeća učenika i predstavlja ga u Nacionalnom vijeću učenika. U slobodno vrijeme bavi se brdskim biciklizmom i općenito je obožavatelj outdoor i ekstremnih sportova. 

Plava Laguna osvojila Zlatnu kozu –  Nagradu će donirati za djecu Uljanikovih radnika

Plava Laguna osvojila Zlatnu kozu – Nagradu će donirati za djecu Uljanikovih radnika

Umagu više od pet milijuna kuna za gradnju vrtića u Murinama

Umagu više od pet milijuna kuna za gradnju vrtića u Murinama