in

SEKSIZAM: Građani ogorčeni zbog plakata u tramvajima na kojem piše ‘Žene, kad se napiju, spavaju s neznancima’

Sadržaj edukativnih plakata o štetnosti alkohola kojima su oblijepljeni ZET-ovi tramvaji izazvao je burne reakcije mnogih građana. Fotografija se širi društvenim mrežama, a neki korisnici autore optužuju za seksizam.

Na plakatu tako piše kako alkohol loše utječe na spolni život i reprodukciju muškaraca te kod njih smanjuje spolnu želju, ali i spolnu moć i erekciju. To kod njih rezultira manjkom samopouzdanja, dodaje se na plakatu. Sporan dio sadržaja na plakatu je onaj koji govori o ženama.  – Alkohol kod žena dovodi do neopreznog upuštanja u spolne odnose s nepoznatim osobama, poremećaja u menstruacijskom ciklusu i trudnoće. Preko posteljice alkohol ulazi i u krv djeteta pa može prouzročiti tjelesne nedostatke i mentalnu zaostalost, tzv. fetalni alkoholni sindrom.

Sporni je plakat, kako piše na dnu, nastao u suradnji Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i Centra za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj CEDAR.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/zagreb/gra-ani-ogorceni-zbog-plakata-u-tramvajima-zene-kad-se-napiju-spavaju-s-neznancima-1292395 – www.vecernji.hr

Poreč: Policija uhitila dilera kod kojeg je našla kokain

Poreč: Crnogorci pobjedom otvorili HEP Croatia Cup i zagrijali se za Hrvatsku