in

Skandal: Humanitarna pomoć iz Italije za Petrinju pokradena, ostatak zapišan!

Ilustracija - Potres u Banovini - Foto Vlada RH

Akcija humanitarne pomoći ‘Obnovimo i volimo Petrinju’ koju je pokrenula udruga ‘Triestin on the road’ prerasta u međunarodni skandal. Donator iz Trsta Lorenzo Gentile je u svojem osobnom posjetu Petrinji ustanovio kako je velik dio humanitarne pomoći pokraden, a ostatak uništen, piše portal Rijeka Danas.

Svjedok današnjih događaja je i Andrea Ponisch, predsjednik udruge Slobodna Država Rijeka koji je sudjelovao u koordinaciji logistike dovoza humanitarne pomoći.
– Roba se prevezla prošli petak iz Trsta prema Petrinji. Jedina stvar koju je donator tražio je bila da se pričeka sa raspodjelom donacija do ovog petka kako bi i on mogao prisustvovati. To nisu ispoštovali, ističe Ponisch koji navodi da je 905 kutija humanitarne pomoći uništeno, prehrambeni artikli su nestali uključujući i hranu za životinje.

– Donatora iz Trsta su nakon dolaska u Petrinju, gdje je kombijem dostavio novi kontingent humanitarne pomoći, izvrijeđali, popljuvali, izvrgnuli ga ruglu, oklevetali i prijetili mu, priča nam šokirani Ponisch.
– Nakon toga ga optužuju da je poslana humanitarna pomoć bila popišana, blatna, poderana i salve drugih gluposti. Nakon moje molbe da se nađe s njim, osoba koja ga je optužila odbija stupiti u kontakt sa Lorenzom uz opravdanje da je ‘osramoćena’ i da će nas svih tužiti!, kaže Ponisch uz informaciju da je slučaj prijavljen policiji i nadležnim organima, a obaviješteni su i novinari koji kreću u istragu slučaja.

“Obavještavamo Vas da je ova Policijska uprava zaprimila saznanja o mogućoj krađi i uništenju humanitarne pomoći na području Petrinje te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje na okolnosti utvrđivanju svih činjenica”, objavila je policija.

Cijeli članak pročitajte na https://www.rijekadanas.com/medunarodni-skandal-humanitarna-pomoc-iz-italije-za-petrinju-pokradena-ostatak-zapisan/

Što je Gentile rekao poslušajte na njegovom Facebook profilu https://www.facebook.com/lorenzo.gentile.545/videos/10225503803045394

Porečke kuglačice upisale još jednu pobjedu

Bez struje 15. veljače nekoliko naselja na Poreštini