in

Slovenija ukinula restrikcije za Hrvate – Više ne moramo u samoizolaciju

Foto MUP

Slovenija nakon olakšavanja režima s Hrvatskom radi na postizanju sličnih dogovora s drugim susjednim državama

Slovenska vlada donijela je odluku prema kojoj zbog sličnosti epidemiološke situacije vezane uz covid-19 trenutno više nema potrebe za dosadašnjim restrikcijama prilikom ulaska u tu državu iz Hrvatske.

“Vlada se upoznala s epidemiološkim stanjem u Republici Hrvatskoj koje je pripremio Nacionalni institut za javno zdravlje iz kojega slijedi da je rizik za širenje zaraze covid-19 u obje države sličan, te da trenutno nema potrebe za posebnim ograničenjima kretanja između dviju država, niti potrebe za provođenjem karantene ili samoizolacije prilikom prelaska granice”, navela je slovenska vlada u priopćenju za javnost, nakon sjednice u ponedjeljak navečer.

Slovenija nakon olakšavanja režima na granici s Hrvatskom radi na postizanju sličnih dogovora s drugim susjednim državama.

Cilj je da se utvrde protokoli za režim prijelaza granice i osiguraju svi uvjeti da ne dođe do ugroze zdravlja, odnosno mogućnosti širenja koronavirusa. Razgovore o takvom protokolu Slovenija je pokrenula i s Austrijom. (Izvor Telegram.hr)

POREČ: Nakon 3 mjeseca Dom za starije otvorio vrata za posjete

POREČ: Akcija darivanja krvi u subotu