in

Slovenija uvodi lockdown i nove mjere na granici

U zadnja dva tjedna u Sloveniji raste broj zaraženih i hospitaliziranih pacijenata zaraženih covidom-19 pa vlada razmišlja o novom zatvaranju od početka travnja, potvrđeno je na vladinoj konferenciji za novinare.

U posljednja 24 sata potvrđena su 1164 nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćeno je.  Ministar zdravstva Janez Poklukar kazao je da je Slovenija “jako zakoračila” u treći val epidemije koronavirusa, uglavnom zbog “bitno većeg” širenja britanske varijante virusa, tako da u zadnja dva tjedna broj potvrđenih zaraza raste za 25 slučajeva dnevno, piše Index.hr.
Na intenzivnim odjelima zapaža se porast broja mlađih pacijenata, a udio britanske inačice virusa među zaraženima je sve veći, upozorio je.

Promjene i na granici

On je potvrdio da je vlada na sinoćnjoj sjednici donijela odluku po kojoj će se u zemlju od petka moći ulaziti samo s negativnim PCR testom, a ne s brzim testom, kao do sada, uz vrlo rijetke izuzetke poput osoba koje preko granice obrađuju svoju zemlju, uz uvjet da se vrate u roku deset sati. Negativni PCR test bit će i uvjet za izlazak iz karantene, a ne samo broj dana kao dosad.

Poklukar je kazao da je vladina stručna skupina za covid-19, zbog širenja virusa i jačanja epidemije, predložila “zatvaranje dijelova društvenog života”, dodavši da odluka na kraju mora biti “politička”. Mediji prenose da su epidemiolozi vladi predložili novo zatvaranje u trajanju od dva tjedna.

Cijeli članak pročitajte na linku https://www.index.hr/vijesti/clanak/slovenija-najavljuje-lockdown-uveli-nove-mjere-na-granici-duboko-smo-u-3-valu/2263826.aspx

ROVINJ: Prvo edukativno – ekološko druženje novoosnovane BIOISTRA

KAŠTELIRCI odradili zadnju sjednicu Vijeća – JUGOVAC: Bez zajedništva svih vijećnika ne bismo toliko postigli