in

SLUŽBENO POTVRĐENO: Njemačka uklonila Hrvatsku s ‘crvene‘ covid liste

Foto: Pixabay.com

To znači da putnici iz Hrvatske po dolasku u Njemačku neće morati u obaveznu desetodnevnu karantenu, uz predočenje negativnog testa

Njemačka je uklonila Hrvatsku s “crvene” liste zemalja u kojima je visok rizik od koronavirusa, objavio je u petak navečer državni epidemiološki Institut Robert Koch, što je potez koji će olakšati putovanja u Njemačku, navodi Jutarnji.hr.

Hrvatska se službeno od nedjelje u ponoć više neće smatrati područjem visokoga rizika, nego kao rizično područje, priopćio je institut.

To znači da putnici iz Hrvatske po dolasku u Njemačku neće morati u obaveznu desetodnevnu karantenu, uz predočenje negativnog testa na koronavirus. Dosad su karantenu s negativnim testom mogli prekinuti nakon pet dana.

Za one koji u Njemačku putuju zrakoplovom i dalje je obavezan negativan test prije ukrcavanja na let. Test nije potreban osobama koje su potpuno cijepljene protiv koronavirusa ili su preboljele covid-19. No putnici iz Hrvatske, kao i svi koji u Njemačku dolaze iz visokorizičnog i rizičnog područja, i dalje se moraju prethodno prijaviti na internetsku stranicu njemačke vlade.

Cijeli članak pročitajte klikom na https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/odluka-koja-ce-olaksati-putovanja-njemacka-uklonila-hrvatsku-s-crvene-covid-liste-15075023

Trebišća i Rodik: Putevima mitskih bića

bicikl korona covid

Istra – U subotu četvero novozaraženih, manji broj pacijenata u bolnici