in

Novigrad postaje trkačko središte Hrvatske

Treće izdanje utrke Novigrad Cittanova RUN održat će se u organizaciji Aminess hotela i kampova te Sportsko rekreativne udruge Olimpik u subotu 6. listopada. U sklopu ovogodišnje utrke održava se i Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju čime će Novigrad tijekom prvog vikenda u listopadu postati trkačko središte Hrvatske.

Novigrad postaje trkačko središte Hrvatske

Utrke će se održavati u pet zasebnih disciplina, a sportsku subotu otvoriti će najmlađi natjecatelji koji startaju u 10 sati, nakon njih slijedi start trkača na 3 km u 10.30 sati, a potom u 11 sati kreću i utrke na 5 km, 10 km, štafeta te polumaraton. Sve utrke počinju i završavaju ispred hotela Aminess Maestral, a pri tome će u pogledu najviše uživati polumaratonci koji će se kretati kroz novigradske ulice i priobalnu šetnicu sve do Dajle i natrag.

Novigrad postaje trkačko središte Hrvatske

Ambasadori utrke i ovoga su puta proslavljeni hrvatski olimpijac te dvostruki osvajač svjetskog kupa u disciplini trap, Giovanni Cernogoraz i trostruki državni prvak Hrvatske u maratonu Robert Radojković koji će i osobno trčati novigradskom rutom. Ovi veliki zaljubljenici u trčanje u projektu su od samog početka jer smatraju da upravo ovakvi događaji zadaju pravi smjer u promociji zdravog života.

Novigrad postaje trkačko središte Hrvatske

„Želimo da naši trkači kući ponesu najljepše uspomene na Novigrad i Istru te da ju pamte kao destinaciju koja obiluje bogatom sportskom ponudom tijekom cijele godine. Vjerujemo da je upravo Istra idealna za ovu vrstu sportske aktivnosti zbog blage klime i povoljne konfiguracije terena, a sigurni smo da naše mišljenje dijeli i Hrvatski atletski savez koji je ove godine odlučio Prvenstvo hrvatske u cestovnom trčanju organizirati u sklopu ove utrke“, zaključili su Cernogoraz i Radojković.

Sve natjecatelje očekuje startni paket koji uključuje ručnik, vrećicu za tenisice, bocu za vodu, bon za Pasta Party, piće te medalju po završetku utrke. Prijave će biti na startu na sam dan utrke.

U Poreču ovog tjedna 2. HOW festival

U Poreču ovog tjedna 2. HOW festival

U Poreču obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U Poreču obilježen Međunarodni dan starijih osoba