in

Sutra se zbog 19. Rallyja Poreč zatvara Veliko parkiralište

Zbog održavanja 19. Rallyja Poreč sutra, 26. rujna, nakon 16 sati zatvara se porečko Veliko parkiralište. Do nedjelje, odnosno do završetka manifestacije građani mogu koristiti alternativna parkirališta – Vrtovi, kod Osnovne škole i bivšu Vindiju.

Tradicionalni Rally Poreč okupit će ove godine čak 79 posada iz rekordnih 10 zemalja: Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Italije, Austrije, Švicarske, Njemačke, Bugarske, Poljske i Gruzije. Rally čine dvije etape dužine 315 kilometara, od kojih je 95 kilometara rezervirano za 12 brzinaca. Kružni se vozi u Taru i Fuškulinu, izrazito brzi je u Tinjanu, tehnički zahtjevan, a s različitim terenskim konfiguracijama u Kanfanaru. Sve počinje već u četvrtak izdavanjem road booka, upoznavanjem staze i verifikacijom u hotelu Poreč. Isto se nastavlja u petak ujutro od 8 do 12 sati, nakon čega posade sele na shakedown i novu stazu Tar – Rošini.

Ceremonijalni start je predviđen u 15 sati na rampi na Gradskom parkiralištu u Partizanskoj ulici. Prvi brzinac je u Taru s početkom u 15:43 sati. Natjecatelji dan završavaju ponovno na porečkom parkiralištu, gdje u 19:13 sati počinje prvi od dva specijalna brzinca. Subotnji dio programa donosi još devet brzinskih ispita, a vozit će se dionicama između Svetog Ivana i Tinjana, od Červara do Kanfanara, od Mugebe do Dračevca i od Žbandaja do Vežnavera.

istarski turizam

Gradovi na zapadnoj obali Istre među gospodarski najrazvijenijima

U Tinjanu biciklijada „Od lokve do lokve“

U Tinjanu biciklijada „Od lokve do lokve“