in

Stigla nova korona-karta. Zacrvenila se Hrvatska

Foto ECDC

Stigla je nova koronakarta, cijela Hrvatska je u crvenom. Osim Hrvatske, u crvenom je praktički i cijela zapadna Europa dok je većina Skandinavije ostala narančasta. Srednja Europa je na novoj karti uglavnom u zelenoj boji, piše Index.hr.

Cijela se Hrvatska zacrvenila na novoj karti raširenosti koronavirusa koju je Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio u četvrtak. Već nekoliko tjedana u nizu stanje u Hrvatskoj na karti ECDC-a mijenja nagore.

Na prošlotjednoj karti istočna i srednja Hrvatska bili su crvenom, ali su Zagreb, obalne županije i sjever Hrvatske ostali u narančastom. Prelazak cijele Hrvatske u crveno bio je očekivan pošto je broj zaraženih u zadnjih tjedan dana znatno porastao, piše N1.

Primjerice, u posljednja 24 sata zabilježen je 941 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5.335.

Među njima su 554 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 58 pacijenata.

Preminulo je 10 osoba.

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-odnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Pogledajte objavu ECDC-a na Twitteru:

https://twitter.com/ECDC_EU/status/1435910721313951749/photo/1

U Poreču će se birati nasljednik Borisa Miletića na čelu IDS-a

Vladimir Torbica novi predsjednik IDS-a Bujštine