in

Stožer: U mjesec i pol umrlo više od 100 ljudi. Medicinski radnici na rubu snaga

Ilustracija - Foto Istarska županija

Covid-19 potvrđen je kod nove 253 osobe u Istarskoj županiji u posljednja 24 sata, a u pulskoj bolnici umrle su zaražene osobe u dobi od 63 i 81 godine s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite. 

U istarskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je 627 uzoraka brisa, a oporavilo se 188 osoba. U pulskoj Općoj bolnici liječi se ukupno 77 covid pozitivnih pacijenata, od kojih je 67 na Odjelu za infektologiju, a deset u respiracijskom centru, objavio je Istarski stožer civilne zaštite u četvrtak ujutro.

U Istri dosad umrlo 359 zaraženih osoba – “Samo od 1. rujna do današnjeg dana u Istri su od covida ili s covidom umrle 154 osobe, a u posljednjih četrdeset dana, odnosno od 1. prosinca, od covida je umrlo više od stotinu ljudi, što je zabrinjavajući podatak”, izjavio je Hini načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Istaknuo je da je od početka pandemije u Istri umrlo ukupno 359 zaraženih osoba.

Iznio je i podatak da se prvom dozom cjepiva u Istri cijepilo nešto više od 68 posto populacije, drugom dozom oko 65 posto, a trećom, tzv. booster dozom cijepila se jedna trećina populacije koja je do sada bila cijepljena drugom dozom.

Medicinski radnici na rubu snaga, rade izvan fizioloških okvira

Posljednja dva mjeseca u pulskoj Općoj bolnici konstantno je hospitalizirano između 70 i 80 oboljelih, a ravnateljica bolnice Irena Hrstić ustvrdila je da su medicinski radnici na rubu snaga i rade “izvan fizioloških okvira”.

“Ovakav kontinuitet broja novooboljelih, koji traje već dvije godine, donio nam je stanje kronične iscrpljenosti. Još prije nekog vremena reducirani su operativni zahvati, a u obradu idu samo hitni slučajevi, s obzirom da su anesteziolozi angažirani u COVID odjelu”, upozorila je Hrstić.    

(Izvor Hina)

polidor funtana

Kamp iz FUNTANE na listi najpopularnijih kampova u Europi

Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

MUP UPOZORAVA: Prevaranti se spoje na vaše računalo i prebace novac