in

Svjetski dan turizma sutra u Istri nudi niz turističkih atrakcija besplatno ili znatno jeftinije

Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri održat će se sutra, u subotu 29. rujna, od 10 do 18 sati na 28 punktova diljem Istre na kojima svoja vrata otvaraju turističke atrakcije koje se mogu koristiti uz 50 posto popusta ili potpuno besplatno! Ove godine ponuda je proširena i na eno-gastronomiju, pa će zainteresirani moći posjetiti i vinare, maslinare i tartufare koji su se uključili u akciju.

Sadržaji koje su se uključili su Jama Baredine i Traktor story u Gedićima kod Poreča, Zvjezdarnica Višnjan, Lječilište Istarske toplice, Zip line Pazinska jama, Castle Belaj u Belaju kod Cerovlja, Prezentacija fresaka u Roču i Kuća fresaka u Draguću, zatim Motovun: povijest u pokretu, Natura d.o.o. degustacija i lov na tartufe u Srnegli pokraj Buzeta, te Family centar Štokovci, srednjovjekovni tematski park Sanc Michael u Raponima, Escape Castle i Kuća vještice Mare u Svetvinčentu, Špilja Feštinsko kraljevstvo u Feštinima kod Žminja, Istra adventure u Draguzetima i Glavani park u Glavanima pokraj Barbana, Ranch barba Tone u Manjadvorcima i Konjički klub Istra Star u Biškupiji pokraj Medulina, Park kažuna u Vodnjanu, Nacionalni park Brijuni, Memo muzej u Puli, Istra Inspirit predstava Malin Fest u Medulinu, te Izletište Remedy i paleo farma u Radošima kod Poreča, vina Fakin u Batajima kod Motovuna, vina Koraca u Motovunskim Novakima i Wine & Food station Trapan u Šišanu, Brist olive u Vodnjanu, OPG Gabrijela Valenta u Momjanu i Zoran Kalčić u Vrsaru.

U skladu s ovogodišnjom temom Svjetskog dana turizma, osim tiskanja letka i plakata, izrađene su i internet stranice www.istra.hr/svjetskidanturizma2018 na kojima se prezentira 28 uključenih punktova diljem Istre. Klikom na bilo koji punkt mogu se pregledavati ponuđeni sadržaji s opisom i sniženim cijenama te kontaktima za dodatno informiranje i rezerviranje slobodnog termina. Rezervacije se mogu slati e-mailom, telefonski ili osobno kod odabranog ponuditelja turističkih sadržaja. Osim web stranica, na Facebook i na Instagram adresama www.facebook.com/visitistria/svjetskidanturizma2018 i
www.instagram.com/visitistria/svjetskidanturizma2018
objavljivat će se sve najave, obavijesti i druge zanimljivosti vezane za obilježavanja Svjetskog dana turizma, koje se mogu komentirati i ‘lajkati’. Prilikom dijeljenja fotografija i video zapisa na društvenim mrežama, preporučuje se da se označe sa #svjetskidanturizma2018 i #WTD2018.
Prigodni letak može se preuzeti u lokalnim turističkim zajednicama, direktno kod uključenih ponuditelja turističkih sadržaja, osobno u Upravnom odjelu za turizam u Poreču ili pak klikom na link na web stranicama Odjela za turizam.

Horor na policama supermarketa: Evo kakvo meso jedemo

Horor na policama supermarketa: Evo kakvo meso jedemo

Njemačka dobila EURO 2024.

Njemačka dobila EURO 2024.