in

Tečaj krojenja i šivanja u porečkom Učilištu

Pučko otvoreno učilište Poreč organizira tečaj krojenja i šivanja i time poziva sugrađane da zavire u svijet igle, konca i šarenih tkanina. Tečaj počinje 1. listopada i traje 15 dana, odnosno bit će to ukupno 30 sati. Pružit će osnovne temelje korištenja šivaćeg stroja, znanje izrade jednostavnijih odjevnih predmeta (suknje i košulje), popravke odjeće, krojenje iz Burde i modifikaciju kroja prema vlastitim mjerama te izradu patenta, rukava, okovratnika na osnovi kojih je moguće dalje napredovati samostalnim radom.

Može se nastaviti i napredni tečaj od 30 sati koji obuhvaća izradu hlača, džepova, promjenu patenta te krojenja i šivanja sakoa ili jakni. Tečaj je opremljen modernim šivaćim strojevima (za svaku polaznicu /ka), a može se učiti i na vlastitom stroju za šivanje.

Prijaviti se mogu početnici i oni koji već imaju iskustva u šivanju. Na tečaju će polaznici moći napraviti sve što požele uz stručno i kvalitetno vodstvo te uz individualan pristup.

Predavanja i praktični rad održavat će se tri puta tjedno – ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 16.30 do 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu.

Voditeljica tečaja je Sofija Apostolovski, dizajnerica odjeće i tekstila iz pulske udruge za promicanje kreativnosti Merlin. Za sve detaljnije informacije zainteresirani se mogu javiti u Učilište ili putem e-pošte obrazovanje@poup.hr.

Počela gradnja kanalizacije u Velenikima

Počela gradnja kanalizacije u Velenikima

Mali projekti za bolje sutra

Otvoren natječaj za financiranje malih projekata