in

Austrija upozorava svoje državljane da ne putuju u Hrvatsku

Ilustracija

Strahuju da bi povratak njezinih državljana s godišnjeg odmora u Hrvatskoj mogao pojačati širenje koronavirusa na njezinom teritoriju

Austrijsko ministarstvo vanjskih poslova u petak je upozorilo svoje državljane da zbog mogućnosti zaraze koronavirusom ne putuju u Hrvatsku. Drugim riječima, Hrvatsku su proglasili rizičnom zemljom.

Austrija strahuje da bi povratak njezinih državljana s godišnjeg odmora u Hrvatskoj, koja je u četvrtak zabilježila rekordan broj novozaraženih, mogao pojačati širenje koronavirusa na njezinom teritoriju, piše Jutarnji.hr.

Ministarstvo je u petak objavilo da upozorenje vrijedi od 17. kolovoza.  

Mjere vezane za dolazak iz Hrvatske u četvrtak je donijela i Italija koja zahtijeva test na koronavirus za sve koji stižu iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španjolske, a isti dan je o mogućnosti stavljanja Hrvatske na „crvenu“ listu govorio i glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin.

Austrijski Krone objavio je  kako je jutros je na konferenciji za medije ministar zdravstva Rudolf Anschober odbijao izreći hoće li doći do strožih mjera, predlažući da se odluka donese u dogovoru sa susjednim zemljama, prenosi Index.hr.

No Krone piše kako je već u podne iz austrijskog Ministarstva vanjskih poslova izašla jasna odluka o proglašenju Hrvatske rizičnom. Krone prenosi da se Austrijance poziva da napuste Hrvatsku. Prema pisanju Kleine Zeitunga ministar vanjskih poslova Austrije razmišlja o tome da svim austrijskim državljanima u Hrvatskoj izda naredbu prema kojoj se hitno moraju vratiti u zemlju, objavio je Index.hr.

Flego: Istra je sigurna i nije fer da ispaštamo zbog drugih

APEL ISTRE VLADI I PREMIJERU – Testiranja za Italiju treba provoditi selektivno – sukladno epidemiološkoj situaciji