in

Dani hrvatskog turizma: Među nagrađenim djelatnicima tri iz Istre – Poreča, Pule i Buja

Foto Vlada RH

U sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma u hotelu Sheraton u Župi dubrovačkoj sinoć su dodijeljene 22 godišnje turističke nagrade pojedincima koji su se svojim radom i rezultatima iskazali i zaslužili nagradu koja se dodjeljuje s ciljem podizanja kvalitete usluge i gostoljubivosti djelatnika u turizmu. Dodijeljene su i četiri godišnje nagrade, posebno priznanje za izniman doprinos turističkoj 2021. godini te nagrada za životno djelo, piše Slobodna Dalmacija.

Turističkim djelatnicima godine čestitala je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te se osvrnula na uspješnu turističku sezonu koju je malo tko očekivao. Spomenula je važnost projekta Safe stay in Croatia, omogućavanje cijepljenja turistima što su koraci koji su pridonijeli uspješnosti sezone.

– Zadovoljni smo turističkim rezultatima, uz manji broj dolazaka i više noćenja i  vrijednost fiskalnim računa je veća, kazala je ministrica i spomenula kako se intenzivno radi na uspješnosti iduće turističke sezone a sve u smjeru održivog cjelogodišnjeg turizma.

Razloge uspješnih turističkih ostvarenja direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić vidi u dobroj pripremi od turističkog do javnog sektora i Vlade koja je donosila ključne odluke, u dobroj sinergiji svih spomenutih.

– Čitav niz marketinških kampanja kojima smo usmjeravali pažnju na Hrvatsku isplatilo se – kazao je prvi čovjek HTZ komentirajući dobre turističke rezultate. Smjer je održivi turizam kazao je pa dodao kao vjeruje da će RH u sljedećim godinama biti jedna od top destinacija na Mediteranu.

Premijer Andrej Plenković čestitao je nagrađenima i njihovom doprinosu uspješnosti turističke sezone kao i svim turističkim djelatnicima koji su dali svoj obol sezoni u izazovnim vremenima pandemije. Kazao je kako možemo biti zadovoljni sa ostvarenih 75 posto rezultata iz rekordne 2019. i dodao kako je to rezultat kolektivnog napora svih sektora i Vlade, piše Slobodna Dalmacija.

U NASTAVKU DONOSIMO POPIS NAGRAĐENIH:

Najbolji djelatnik u pomorskom prijevozu je Aleks Banić, mornar na Isabella Valamar Collection Island Resortu u Poreču

Najbolji vatrogasac Dino Kozlevac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije

Najbolji djelatnik u marini je Filip Koljančić, dežurni mornar u Marina Veruda u Puli

Najbolja djelatnica u zračnom prijevozu je Marija Budeš, voditeljica operativnog centra u Zračnoj luci Zadar

Najbolji djelatnik u cestovnom prijevozu je Dragan Koruga vlasnik i vozač ZOO-Mobil d.o.o. iz Zagreba

Najbolja prodavačica je Nevenka Kovilić prodavačica na štandu tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda skradinskog kraja u NP Krka, OPG Nevenka Kovilić

Najbolji spasilac na kupalištima i bazenima je Luka Žunić student i spasilac na plaži Kolovare u Zadru dok je najbolja spasiteljica Nikolina Dukić, spasiteljica na plaži Kolovare u Zadru.

Najbolji djelatnik u zdravstvenom turizmu je (medicinski, lječilišni, wellness) Primarijus Vlasta Brozičević, dr.med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, reumatologije Voditeljica odjela Poliklinike Terme u Selcu i Rijeci, Poliklinika Terme d.o.o.

U kategoriji agencijskih djelatnika nagradu je dobila Ines Poljak Aritonović, direktorica putničke agencije LT Konture d.o.o. iz Kašine.

U kategoriji turističkih vodiča nagrada je otišla Lidiji Begić, vlasnici Turističkog obrta Lilipu iz Dubrovnika i turističkom vodiču.

U kategoriji djelatnika prodaje i marketinga u turizmu nagradu je dobio Hrvoje Anić, direktor prodaje i marketinga u Han 2020 d.o.o., heritage hotelu Maškovića Han u Pakoštanima.

U kategoriji turističkih animatora najbolja je Ana Maričić, turistička animatorica u Valamar Meteor Hotelu u Makarskoj.
 

U kategoriji recepcijskih djelatnika nagradu je odnijela Mira Fabo, recepcionar specijalist u San Marino Sunny Resorta by Valamar u Rabu

Najbolji konobar je Anđelko Duvančić, konobar i voditelj malog obiteljskog hotela Rotondo u Trogiru

Najbolja kuharica je Snježana Jokić kuharica u hotelu Lišanj u Novom Vinodolskom

U kategoriji djelatnika hotelskog domaćinstva nagradu je dobila Ana Bilić, domaćica hotela Sheraton Dubrovnik Riviera u Mlinima

U kategoriji pružatelja ugostiteljskih usluha smještaja u domaćinstvu nagradu je dobio Igor Salak vlasnik luksuznih kuća za odmor Montis Aurea – Luksuzne vile Zlatne planine u Novom Zvečevu

U kategoriji domaćina turističkog seljačkog domaćinstva nagrada je otišla Tatjani Balji, vlasnici OPG-a Balja iz Garešnice

Najbolji policijski službenik je Zoran Škoro, policijski službenik za sigurnost i prevenciju u cestovnom prometu u Policijskoj postaji Crikvenica

Hrvatska gorska služba spašavanja i Centar 112 dobile su posebna priznanja, a nagrada ‘Antun Štifanić’ otišla je u ruke Gorana Rihelja u kategoriji pojedinac i ustanovi JU Park prirode Biokovo.

maske mskice zaštitne korona covid kovid

Istarski stožer: I dalje velik broj novozaraženih. Sedam osoba na respiratoru

satovi zimsko računanje vremena sat ilustracija

Kreće zimsko računanje vremena