in

Dvije ISTARSKE kuće za odmor najbolje u Europi

Foto službena web stranica Ville Vlastelini

Villa LaDominika iz Juršića najbolja je luksuzna kuća za odmor, a Villa Vlastelini iz Labina za obiteljski odmor

Nakon godine pauze nastavio se izbor za titulu najbolje obiteljske kuće za odmor u organizaciji European Holiday Home Associationa. Hrvatske kuće za odmor i ove su godine ponovno pokazale da se nalaze u europskom i svjetskom vrhu. Pobijedile su u dvije od devet kategorija. Na dodjeli u španjolskoj Malagi, održanoj 28. listopada, nagradu za najbolju kuću za obiteljski odmor (Best Family Friendly Holiday Home) osvojila je Villa Vlastelini iz naselja Presika Kapelica kod Labina, dok je nagradu na najbolju luksuznu kuću za odmor (Best Luxury Holiday Home) osvojila Villa LaDominika iz mjesta Juršići u općini Svetvinčenat. Ove se godine moglo natjecati u devet kategorija, a od ukupno 62 finalista iz 11 zemalja bilo je čak 16 hrvatskih kuća.

dobitnice nagrada najbolje kuće za odmor foto hgk
Martina Nimac Kalcina (u sredini na fotografiji), predsjednice Zajednice obiteljskog turizma HGK, preuzela je nagrade hrvatskih osvajača; Izvor: HGK

“Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što smo ne samo ravnopravni partneri među najprestižnijim sudionicima u svjetskom turističkom vrhu nego nas oni ovim nagradama priznaju kao najbolje među najboljima u ponudi obiteljskih kuća za odmor. S obzirom da se svake godine povećava broj sudionika u dodijeli nagrada za najljepše kuće za odmor, ne samo po broju nominiranih kuća, već i zemalja, ovogodišnje nagrade potvrđuju vrijednost naših domaćina, naših usluga i cijeloga hrvatskog turizma. S velikim ponosom prenosim iskrene čestitke ovogodišnjim pobjednicima od strane svih predstavnika EHHA-e, koji se prema hrvatskom obiteljskom smještaju i turizmu, a nakon dugogodišnjeg nizanja nagrada i predstavljanja od strane Zajednice obiteljskog turizma HGK, odnose s divljenjem”, istaknula je predsjednice Zajednice obiteljskog turizma HGK Martina Nimac Kalcina koja je preuzela nagrade u ime pobjednika iz Hrvatske.

Hrvatska gospodarska komora je kroz ovih pet godina članstva u Europskoj organizaciji obiteljskog smještaja aktivno sudjelovala u njezinu radu i kroz članstvo omogućila brojnim vlasnicima obiteljskog smještaja prijavu na izbor za najbolju europsku kuću za odmor. Svake godine objekti iz naše zemlje dobitnici su priznanja u različitim kategorijama na što smo izuzetno ponosni. Ove godine od devet kategorija hrvatske kuće su nominirane u šest kategorija što jasno pokazuje da je segmentacija smještaja, njegovo brendiranje i odabir ciljnog tržišta pravi put u podizanju kvalitete obiteljskog smještaja za koji se zalaže i Zajednica obiteljskog turizma HGK.

vrsar vrtić

VRSAR dobio 1,2 milijuna bespovratnih kuna za obnovu vrtića

Požar zahvatio tri vozila na parkingu u Creskoj ulici - Foto Tanja Kocijančić 3-11-2021

POREČ: Policija objavila uzrok požara vozila u Creskoj ulici