in

Traže se radnici za sezonu – Uz Dane poslova u turizmu otvoren i online sajam portala MojPosao.hr

Foto HZZ

Potraga za radnicima je već u tijeku a traži se skoro sve – od konobara, kuhara, pizza majstora, čistača, animatora, spasioca, blagajnika do zaštitara, djelatnika u hortikulturi i na recepciji i još mnogo drugih.

Dani poslova u turizmu održani su već u Osijeku i Zagrebu, a uskoro će se organizirati u Splitu, točnije 31. siječnja. Istodobno je u srijedu počeo i online sajam poslova u turizmu i sezoni Sezonac.hr portala MojPosao, koji traje do 29. siječnja i nudi više od 180 oglasa za sezonske poslove, od konobara do programa pripravništva za hotelske menadžere. Poslovi su grupirani u četiri kategorije – recepcija, domaćinstvo i administracija; hrana&piće, spa, animacija i zabava; održavanje, sigurnost i proizvodnja te prodaja, skladištenje i logistika.

Svoje sudjelovanje na Danima poslova u turizmu u Osijeku, Zagrebu i Splitu prijavilo je 85 poslodavaca, a procjenjuje se da će događanja posjetiti ukupno oko 12.000 nezaposlenih osoba, učenika strukovnih škola, studenata i svih ostalih zainteresiranih za sezonski rad u turističkoj sezoni.

Poslove nude najpoznatije istarske i hrvatske hotelijerske tvrtke, ali i vodeni parkovi i drugi poslodavci koji su u potrazi za radnom snagom.

Zagrebački sajam posjetilo je gotovo 4.000 nezaposlenih osoba iz Grada Zagreba, Zagrebačke i niz drugih županija, potom učenici završnih razreda srednjih strukovnih škola te ostali zainteresirani za sezonsko zapošljavanje u turizmu.
 
U okviru popratnih aktivnosti na Danima poslova u turizmu održane su radionice organizirane u suradnji Ministarstva turizma te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s Hrvatskom udrugom poslodavaca – Udrugom ugostiteljstva i turizma. Tako je Ministarstvo turizma organiziralo radionicu vezanu uz predstavljanje aktivnosti regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, i to s ciljem promocije centara, a koji će se financirati iz poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva“, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.
Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava i Ministarstva turizma te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji provode s partnerima (Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Udruga poslodavaca u hotelijerstvu).

Cilj je projekta okupiti poslodavce iz turističkog sektora te nezaposlene zainteresirane za rad u turističkoj sezoni s ciljem predstavljanja otvorenih radnih mjesta i povezivanja poslodavaca s nezaposlenim osobama koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere u turizmu. (Izvor HZZ)
 

Noć muzeja u Pazinu: Izložbe, radionice, DJ i druženje za male i velike

POREČ – Prvi PromoForum – konferencija o upravljanju ljudskim resursima u turizmu