in

KORONA-SEZONA: Nova pravila kod iznajmljivanja, pripazite na ovih nekoliko stvari

Foto: Pixabay.com

ČINJENICA je kako će ove godine godišnji odmori, ali i putovanja, izgledati nešto drugačije u odnosu na prijašnje godine. Što se tiče samog smještaja, gosti će više pažnje obraćati na čistoću apartmana ili stana, kao i na opremljenost, a tražit će i veću privatnost.

U nastavku vam donosimo nekoliko zlatnih savjeta koji će vam pomoći u iznajmljivanju ove sezone.  

Stavka koja se prva ocjenjuje

Sigurno ste primijetili da gosti kad ostavljaju recenziju na smještaj u kojem su boravili kreću od čistoće apartmana. Razlog je taj što je čistoća prva i najvažnija stavka koja se ocjenjuje svih ovih godina, a ove će godine higijena smještaja biti i pod još većim povećalom. Zato je važno da kod iznajmljivanja smještaja napravite dan pauze u kojem ćete apartman ili stan moći adekvatno pripremiti za nove goste.

Zaboravite na smjene gostiju u razmaku od par sati i posvetite se detaljnom čišćenju, gosti će primijetiti razliku. Vrlo je važno dezinficirati sve površine i, naravno, pripremiti čistu posteljinu, ručnike i slično.

Čist, svjež i prozračan apartman svima ostaje u lijepom sjećanju. Ne stižete li se posvetiti čišćenju apartmana kako biste htjeli, nemojte zaboraviti da na tržištu postoje i razne agencije za čišćenje koje će to odraditi umjesto vas. Uložite u ovu bitnu stavku kod iznajmljivanja, gosti će vam biti zahvalni.

Self check-in postaje zlatno pravilo

U normalnim bismo vam okolnostima pisali kako goste trebate dočekati osobno, nasmiješeni i srdačni, no gosti će ove sezone radije birati apartmane koji imaju self check-in opciju. Naime, ako možete, omogućite gostima samostalni dolazak uz pomoć sefa, pametne ili digitalne brave. Čak i prije koronavirusa, dio gostiju nije bio sklon osobnom upoznavanju s vlasnikom, neobaveznom čavrljanju i preuzimanju ključeva koji su nekad bili i na drugoj adresi jer ga je vlasnik ostavio nekome svom negdje u gradu.

Samostalni dolazak definitivno je nešto u što biste trebali uložiti jer će u budućnosti postati zlatno pravilo iznajmljivanja, a ove je godine traženiji no ikad prije, piše Index.hr.

Nova internetska stranica Europske komisije za sigurna putovanja i turizam u EU

Hrvatska dobila status zemlje slobodne od klasične svinjske kuge