in

Laguna Novigrad računa na sezonce iz Slavonije

Foto: Pixabay.com

Danas se hotelijerska tvrtka Laguna Novigrad, odnosno Aminess hoteli i kampovi, predstavila na sajmu Dani poslova u turizmu, u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku. Kao i svake godine, u potrazi su za sezonskim radnicima, a velik broj njih dolazi upravo iz Slavonije. Osim u Novigradu, hotele imaju i na Korčuli i u Orebiću, a zapošljavaju 650 djelatnika, objavio je danas portal Jutarnji.hr.

Navode da za ovogodišnju sezonu traže novih 130 zaposlenika i to najviše u odjelu kuhinje, restorana i domaćinstva, no traže se i zaposlenici za odjel recepcije, hortikulture, održavanja, animacije i sporta.

– U Aminessu se ponosimo činjenicom da nam se iz godine u godinu vraća 70 posto sezonskih zaposlenika, iznimno zadovoljni uvjetima rada te nizom mogućnosti razvoja i napredovanja koja nudimo u našim destinacijama. U kompaniji njegujemo prijateljske odnose, a rad zaposlenika kontinuirano prate mentori, voditelji i direktori objekata. Uz brojne edukacije, svakom zaposleniku nastojimo pristupiti individualno te sukladno interesima i ostvarenim rezultatima pripremiti plan osobnog razvoja i napredovanja. U sudjelovanju na sajmovima poput ovoga vidimo odličnu priliku za daljnji rast kompanije kroz nove zaposlenike te promociju turističko-ugostiteljske industrije i povezanih zanimanja, izjavila je Sanja Žužić, voditeljica ljudskih resursa Aminess hotela i kampova.

Uz to poručuju da svim sezonskim zaposlenicima osiguravaju prehranu i smještaj.

– Bez obzira na status radnog odnosa, svim je zaposlenicima omogućen i širok izbor edukacija, razvojni program za pripravnike i buduće voditelje, kao i razvoj talenata kroz iskustva na različitim radnim mjestima te kroz mentorstvo. Također, u hotelima i kampovima provodi se i stručna praksa za učenike turističko-ugostiteljskih srednjih škola, a Aminess trenutačno stipendira 11 učenika. O visokoj razini kvalitete uvjeta rada u Aminessu govori i certifikat Poslodavac partner koju dodjeljuje portal Moj posao čiji je Aminess nositelj od 2017. godine, izjavili su iz ove istarske tvrtke za Jutarnji.hr.

Čitate li deklaracije? Na ovom pakiranju limuna piše “berba nije za jelo”!

Vižinada se uključila u projekt openCity