in

Ministrica Brnjac: Idući tjedni ključni za ovogodišnju sezonu

Ministrica Brnjac - Foto HTZ

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kazala je da su sljedeći tjedni ključni za ovogodišnju turističku godinu te ako se održi povoljna epidemiološka situacija da će se stvoriti preduvjeti i za dobre rezultate u jesenskom dijelu turističke godine.

Brnjac je na Plitvičkim jezerima održala sastanak s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave te predstavnicima turističkog sektora na području Ličko-senjske i Karlovačke županije o provođenju mjera u cilju što uspješnije i sigurnije turističke sezone.

Pritom se razgovaralo o načinu održavanja povoljne epidemiološke situacije uzimajući u obzir da Hrvatsku od 15. srpnja očekuje najveći prosječni priljev turista.

U Hrvatskoj boravi više od 700.000 turista

U ovom trenutku u Hrvatskoj boravi više od 700.000 turista, a pred nama je razdoblje u kojem možemo očekivati i još veći broj turista. Situacija u nama konkurentnim destinacijama nije povoljna i to nam svima mora biti upozorenje da nastavimo biti odgovorni. Sljedeći tjedni ključni su za ovu turističku godinu ne samo iz razloga što očekujemo najveći broj turista i najveću potrošnju, već i zbog toga ukoliko održimo epidemiološku situaciju povoljnom, stvorit ćemo preduvjete i za dobre rezultate u jesenskom dijelu turističke godine što nam svima mora biti cilj“, rekla je ministrica Brnjac.

Ministarstvo turizma i sporta osiguralo je distribuciju 1,08 milijuna antigenskih testova u regionalne zavode za javno zdravstvo diljem Hrvatske koji su dostupni za domaće i strane turiste. Povoljniji antigenski testovi bit će dostupni za turiste koji su boravili barem tri noći u komercijalnom smještaju, a za tu mjeru je osiguralo 20 milijuna kuna, navela je.

Na razini čitave Hrvatske dosad je u 2021. godini ostvareno 3,9 milijuna dolazaka i 20,4 milijuna noćenja, odnosno 51 posto više dolazaka i 47 posto više noćenja nego u istom razdoblju protekle godine.

Izvor: Hina / Vlada

Ministrica Brnjac – Foto Vlada RH

POREČ: Prijem za državne prvakinje – kuglačice Niku Štetić i Ninu Gašparini

POREČ: Otvoren 61. ANNALE, najstarija hrvatska skupna likovna izložba suvremene umjetnosti