in

Od svibnja jednodnevni turisti plaćaju ulaz u Veneciju

Foto: Pixabay.com

Jednodnevni posjetitelji Venecije morati će, od svibnja, platiti za ulazak za boravak u tom gradu, a prema planovima gradonačelnika, objavio je portal Turizmoteka.hr.

Cijena će biti oko tri eura po osobi, objavio je gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro. Od sljedeće godine, iznos bi trebao porasti na šest eura, a može se i povećati ovisno o turističkoj gužvi, do deset eura.

Posjetitelji koji borave u hostelima u gradu oslobođeni su plaćanja. Gosti hotela plaćaju boravišnu pristojbu.

Gradonačelnik želi da turisti moraju rezervirati ,ne samo hotele i smještaj, već i dnevne izlete u grad od 2022. nadalje. „Nitko ne može uskratiti pristup gradu“, rekao je Brugnaro, „međutim, bit će kompliciranije za one koji ne rezerviraju posjet.“ Ti planovi još uvijek moraju biti odobreni od strane gradskog vijeća.

“Ne uvodimo ovo radi novca međutim, održavanje i čistoća povijesnog grada su skupi “, uvjerava Brugnaro. “Moramo cijelom svijetu reći koliko je teško upravljati takvim posebnim mjestom.”

Venecija se već godinama bori protiv navale turista i nastavlja s različitim strategijama kako bi spriječila okupaciju grada od mase turista, objavio je portal Turizmotekahr.

NOVA VAS POŠTUJE PRAVILA POLICIJE: Ili će vozila u maškaranoj povorci biti registrirana – ili povorke neće biti!

NOVA VAS POŠTUJE PRAVILA POLICIJE: Ili će vozila u maškaranoj povorci biti registrirana – ili povorke neće biti!

Čistite li za svojim ljubimcem?

Čistite li za svojim ljubimcem?