in

OPTIMISTIČNE VIJESTI: Dvije trećine Nijemaca sigurno će ići na ljetovanje, ali jedna će stvar ipak presuditi

Foto TZ Poreč

Sve optimističnije su vijesti koje turistička branša dobiva iz Europe u ovoj situaciji kada se još uvijek zna kako će funkcionirati sezona. A to je da turisti žele doći u Hrvatsku i da dobar dio njih još uvijek nije otkazao svoje rezervacije za ljeto na Jadranu. Prema istraživanjima koja su provedena u Njemačkoj i Austriji, od kuda dolazi velik broj turista u našu zemlju, turisti iz tih zemalja jedva čekaju da se otvore granice i da iskoriste svoje uplaćene godišnje.

-Prema informacijama koje imam, tj. prema anketi Ad Allianca od kraja travnja ove godine, 66% Nijemaca želi otputovati na godišnji čim to bude bilo moguće, a 90% putnika koji su bukirali svoj godišnji želi taj isti plan i ostvariti, eventualno s promjenama termina ili smještaja, tvrdi nam Romeo Draghicchio iz predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu.

Veli da je njemački ministar unutarnjih poslova najavio je da se ide u smjeru u kojem bi se 15. lipnja ukinule granične kontrole te samoizolacija pri povratku u zemlju, tako da se od tog termina može očekivati i veći broj gostiju s njemačkog tržišta.

– Ako zdravstvena situacija bude i dalje povoljna, možemo računati na ostvarivanje jednog dijela prometa od onog kojeg smo imali prošlih godina tj. oko 30% lanjskog rekordnog broja Nijemaca u Hrvatskoj, ističe Draghicchio. Ono što Nijemce sada interesira su odmor u vlastitoj zemlji i u Europi, ali svakako bliže destinacije gdje mogu putovati automobilom.

-Odmor u vlastitoj zemlji i odmor u Europi dobiva dodatno na značenju, dok daleka putovanja su za sada manje u interesu. Oko 70% Nijemaca smatra da u situaciji s korona krizom putovanje automobilom daje dodatnu sigurnost, dok samo 2% ispitanika smatra da im tu sigurnost daje putovanje zrakoplovom. U tom kontekstu je izvjesno da će za Nijemce domaće i bliže destinacije u koje se može putovati vlastitim automobilom biti u stanovitoj prednosti u odnosu na ostale. Dodani faktor će biti i zdravstvena situacija u samim destinacijama tj. njihova epidemiološka situacija, ističe direktor njemačkog predstavništva HTZ-a. 

Cijeli članak pročitaj na https://novac.jutarnji.hr/

Policijska akcija 4. listopada - kontrolirat će poštuje li se prednost prolaska

Policija ovaj vikend na cestama s makismalnim brojem službenika i uređaja za nadzor

HELLOISTRIA: Biciklom iz Cerovlja u Hum - U kolijevci glagoljice i biske

HELLOISTRIA: Biciklom iz Cerovlja u Hum – U kolijevci glagoljice i biske