in

PRESTIŽNE NAGRADE za promotivni film TZ-a Središnje Istre

Autori su se odmakli od uobičajenih videa razglednice, koristeći element storytellinga, odnosno priče

Promotivni film Turističke zajednice središnje Istre “Central Istria – Dare to explore” osvojio je dvije nagrade na prestižnim međunarodnim festivalima turističkog filma. Veliko priznanje stiglo je filmu s međunarodnog festivala turističkog filma 21. Golden City Gate 2021, Tourism Multimedia Award, na kojem je osvojio drugo mjesto u kategoriji Regije. Filmski festival dio je prestižnog sajma turizma ITB Berlin, najvećeg u svijetu. Druga nagrada filmu došla je jučer iz Rusije, gdje je film pobjednik u kategoriji komercijalni filmovi na TRAVEL FILM International Film Festival, objavio je Jutarnji.hr.

Film je nastao u produkciji labinske tvrtke Level 52 sredinom protekle godine. Autori su se odmakli od uobičajenih videa razglednice, koristeći element storytellinga, odnosno priče. Turistička destinacija prikazana je kroz oživljavanje legendi, čarobnih bića, ali i prikazom žitelja središnje Istre i njihovih autohtonih proizvoda. Različite priče spojene su kroz film jedinstvenom naracijom te originalnom glazbom. Prikazom poznatih, ali i skrivenih, vizura Grada Pazina te općina Lupoglav, Cerovlje, Karojba, Sv. Petar u Šumi, Sv. Lovreč, Tinjan, Gračišće i Pićan, promotivni film poziva gledatelje da istraže srce Istre. 

Autori Sanel Isanović i Goran Načinović istaknuli su kako je ovo zbilja važno priznanje za njihov rad te kako ovakve nagrade potiču na daljnji rad. Povjerenje klijenta i kreativna sloboda omogućili su da naprave nešto drugačije, što je u konačnici jako dobro prihvaćeno.

Direktorica TZ središnje Istre Sanja Kantaruti naglasila je kako je ovo jako velik uspjeh, na koji su izuzetno ponosni te da je promocija na ovakvim festivalima nemjerljiva reklama za destinaciju. Naglasila je kako je u planu nastavak ovakve audiovizualne promocije te brojni drugi projekti usmjereni na promociju destinacije.

Cijeli članak pročitajte na linku https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno/prestizne-nagrade-za-promotivni-film-turisticke-zajednice-sredisnje-istre-15057967

Mladi vozač kažnjen s 53.800 kuna, evo što je sve učinio

KRALJICE ŠOKA stigle u Poreč! I to prvi put nakon osvojene povijesne bronce u Danskoj