in

U Istri će broj turista za Božić i Novu godinu biti sedam posto veći nego 2017.

Ove će godine u Istri za božićne i novogodišnje blagdane biti više turista nego lani u istom razdoblju, objavio je portal Novac.jutarnji.hr.

Prema podacima županijske Turističke zajednice, očekuje se da će u najvećim istarskim gradovima Novu 2019. godinu dočekati 15.962 turista, što je sedam posto više nego lani.

Otvoreni veliki hoteli

Riječ je o turistima koji će u toj regiji boraviti od 21. prosinca pa sve do 2. siječnja iduće godine. Planira se da će ostvariti 57.288 noćenja, što je pet posto više.

Podaci o noćenjima i dolascima prikupljeni su od najvećih hotelskih tvrtki koje posluju u Istri: Plave lagune i Valamar Riviere iz Poreča, Maistre iz Rovinja, Lagune Novigrad te Arene Hospitality Groupa iz Pule. Svoja će vrata otvoriti 30 velikih hotela, a i njihova prosječna popunjenost bit će veća nego lani – 69 posto.

Od većih objekata, zatvoreni će biti samo oni na Brijunima, naselje Bi Village u Fažani, Valalta u Rovinju te Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji.

Posebni programi

No, svoja će vrata otvoriti 20-ak manjih hotela diljem poluotoka.

Svi oni nude posebne programe i menije za doček Nove godine koji će se u gotovo svim većim gradovima – Puli, Poreču, Rovinju i Umagu – organizirati na otvorenom.

ŠOPINGMANIJA: Danas počinju velika sniženja diljem Hrvatske

ŠOPINGMANIJA: Danas počinju velika sniženja diljem Hrvatske

Danas se zatvara Kuća Djeda Mraza u Kašteliru

Danas se zatvara Kuća Djeda Mraza u Kašteliru