in

U Rijeku stigao prvi vlak pun čeških turista

RegioJet 2020. - Foto Grad Rijeka

Prvim sezonskim vlakom RegioJeta koji vozi na liniji Prag-Zagreb-Rijeka/Split, na željeznički kolodvor u Rijeci stiglo je u subotu 150 putnika, a iz RegioJeta kažu da je za ovu sezonu za taj vlak prodano više od 30 tisuća karata.

Dolazak prvog vlaka RegioJeta 2020. – Foto Grad Rijeka

Vlak je krenuo u petak poslijepodne iz Praga s oko 400 putnika. Dio vlaka se odvojio u Ogulinu te krenuo prema Splitu, gdje se očekuje poslijepodne.  U Rijeci su putnike dočekali direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. 

Iz RegioJeta se doznaje da je za ovu sezonu za taj vlak prodano više od 30 tisuća karata. Karte za vlak se mogu kupiti putem aplikacije RegioJet i na blagajnama HŽPP-a u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

U cijenu karte uključene su dodatne usluge u vlaku (voda, kava, doručak, Wi-Fi). U cijenu karte uključen je i prijevoz autobusima iz Ogulina, Gračaca, Rijeke i Splita do drugih destinacija na jadranskoj obali, navodi se u priopćenju HŽ Putničkog prijevoza.

Izvor Index.hr

FUNTANA: Položeni vijenci u čast Danu državnosti

U nedjelju drugi krug lokalnih izbora – Istra bira župana, te (grado)načelnike tri grada i sedam općina