in

Vodnjansko maslinovo ulje Chiavalon među najbolje dizajniranima na svijetu

Na izmaku 2018. godine portal Packaging of the World uvrstio je dizajn pakiranja Chiavalon maslinovog ulja, autorskog tima Bruketa&Žinić&Grey, među najbolje dizajnirane ambalaže godine, objavio je portal Hrturizam.hr.

Packaging od the World u proteklih je deset godina postojanja prerastao u jedan od vodećih svjetskih blogova posvećenih dizajnu ambalaže, a projekte koje objavljuju mjesečno pogleda oko milijun čitatelja.

Naša obitelj htjela je snažnije komunicirati porijeklo svojih maslinovih ulja i spoj tradicije, suvremene tehnologije i umjetnosti svoje proizvodnje“, istaknuo je Tedi Chiavalon.

Inače, u Vodnjanu godišnje proizvedu 20 tona ulja i izvoze ga u petnaestak zemalja svijeta. Višestruko nagrađivani zlatnim medaljama kako u Hrvatskoj tako i na globalnoj sceni, danas se Chiavalon maslinovog ulja smatraju među najboljim na svijetu.

Tako je ekstradjevičansko maslinovo ulje Ex Albis, upisano među 15 najboljih svjetskih ulja u najpoznatiju maslinarsku publikaciju Flos Olei, a od lani ih je organizacija World`s Best Olive Oil plasirala na 13. mjesto među 25 najboljih ekoloških proizvođača ulja.

Važno je za istaknuti kako se radi o projektu mišljenom kao suvenir s lokalnom pričom. 

Posebno izdanje ambalaže Chiavalon maslinovog ulja inspirirano je upravo tradicionalnom arhitekturom i umjetnošću u Istri, filmom, glazbom i vodnjanskim muralima, spajajući povijesno i suvremeno nasljeđe.“ zaključuje Chiavalon u izjavi za portal Hrturizam.hr.

Istramet: Povoljne vremenske prilike uz obilje sunca, u četvrtak pogoršanje

Istramet: Povoljne vremenske prilike uz obilje sunca, u četvrtak pogoršanje

Marko Paliaga: Želimo svoju građevinsku inspekciju, jer je bespravna gradnja uzela previše maha

Marko Paliaga: Želimo svoju građevinsku inspekciju, jer je bespravna gradnja uzela previše maha